islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4463
EURO
34,7252
ALTIN
2.467,35
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Türk yardım kuruluşu TİKA’dan Etiyopya’daki ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

Türk yardım kuruluşu TİKA’dan Etiyopya’daki ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı
30 Nisan 2021 10:44
A+
A-
Mirat Haber Ajansı

Türkiye’nin devlet yardım kuruluşu TİKA Perşembe günü Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’nın eteklerinde yerlerinden edilmiş 550 aileye yiyecek dağıttı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Legetafo kasabasındaki derme çatma bir kampta pirinç, yemeklik yağ, un ve hurma içeren gıda paketleri dağıttı. Son yıllarda kasaba, Etiyopya’nın Somali bölgesel eyaletinde bulunan Jijiga kasabasında etnik çatışmalar nedeniyle yerlerinden edilmiş insanları barındırmaktaydı.

Legetafo belediye başkanı Nebiba Seraj, TİKA’nın son iki yıldır yerlerinden edilmiş insanlara yardım ettiğini, bu yardımın yemekten fazlası olduğunu söylüyor. Etiyopya ile Türkiye arasındaki yakın ilişkiyi temsil ettiğini de sözlerine ekledi. Afrika Boynuzu’nda insani yardım sağlayan ve ülkenin kuzeyindeki en eski Necaşi Camii’ni yenileyen yardım kuruluşu Çarşamba günü dullara ve kanser hastalarına da yemek verdi. TİKA ülke müdürü Cengiz Polat, Addis Ababa’da 270 dul ve 50 kanser hastasına gıda yardımı yaptığını söyledi. Etiyopya, Mekke’li müşriklerin zulmünden kaçan Hz Muhammed’in ashabına ev sahipliği yaptığı için Türkiye ve tüm dünyadaki Müslümanlar için özel yeri olan bir millettir dedi. İlk müezzin de Etiyopyalı Bilal Al-Habeşi idi. TİKA ve Türkiye, artık güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kalan Etiyopyalılara her zaman yardım edeceklerini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.