islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hindistan’ın Çin’e Karşı Deniz Tatbikatı

Hindistan’ın Çin’e Karşı Deniz Tatbikatı

Mirat Haber Ajansı

Aralarındaki ittifak giderek artan Hindistan, Avustralya, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri Bengal Körfezi’nde ortak bir askeri tatbikat başlattı ve dördü de Çin’in büyüyen askeri gücüne dikkatle bakmakta. Donanma gemileri, uçakları ve personeli Salı günü Malabar tatbikatında bir araya geldi. Malabar tatbikatları serisi, 1992 yılında ikili bir Hindistan-ABD deniz tatbikatı olarak başladı. Grubun artan öneminin bir işareti olarak Avustralya 10 yıldan fazla bir süredir ilk kez katılırken, Japonya da 2015 yılında buna katıldı.

Hindistan şu anda Çin ile şiddetli bir sınır hesaplaşması içinde ve diğer ülkelerle daha yakın askeri bağlar arıyor. Sınırda yaşanan soğukluk Mayıs ayında başladı ve Haziran ayında iki taraf arasında on yıllardır yaşanan en ölümcül şiddete, sopalar, taşlar ve yumruklarını kullanan askerler arasında çıkan çatışmaya yükseldi. Her iki taraf da, Eylül ayında Moskova’da dışişleri bakanları ve savunma bakanları arasındaki müzakereler de dahil olmak üzere askeri, diplomatik ve siyasi yetkililer arasında çok sayıda diplomasi turu yaptı. Avustralya’yı ekleme kararı, Malabar’ın mevcut yinelemesini Quad olarak da bilinen Dörtlü Güvenlik Diyaloğu’nun tüm üyelerini içeren ilk alıştırma haline getiriyor. Grup, artan Çin etkisine karşı koymak için 2007 yılında kuruldu. ABD, 10 denizcinin öldüğü bir çarpışmadan üç yıl sonra bu yıl hizmete yeniden giren güdümlü füze avcısı USS John S McCain’i gönderdi. Deniz tatbikatı iki aşamalı olarak planlanıyor. İlki, 3-6 Kasım tarihleri ​​arasında güneydoğudaki liman kenti Visakhapatnam’da gerçekleşecek. İkinci aşama, Kasım ayı ortasında Umman Denizi’nde gerçekleştirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.