islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4828
EURO
34,8281
ALTIN
2.421,59
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Pakistan’dan Gilgit-Baltistan’a Özerklik

Pakistan’dan Gilgit-Baltistan’a Özerklik

Mirat Haber Ajansı

Pakistan Başbakanı İmran Han, hükümetinin tartışmalı Keşmir bölgesinin bir kısmına geçici statü vereceğini söyledi. Hamle, Hindistan’dan kınama aldı ve iki ülke arasında yeni bir söz savaşını ateşledi. Afganistan ve Çin’i çevreleyen stratejik açıdan önemli Gilgit-Baltistan bölgesi tahmini olarak iki milyonluk bir nüfusa ev sahipliği yapıyor. Pakistan ve Hindistan, 1947’de bağımsızlıklarını kazandıklarından beri, her ikisi de tam olarak iddia eden ancak ayrı bölümlerini yöneten dağlık Keşmir topraklarını aralarındaki üç savaştan ikisinin cephe bölgesi yaptılar.

Pazar günü İmran, Pakistan yönetimindeki Keşmir’in bir bölümünü oluşturan Gilgit-Baltistan bölgesinin başkenti Gilgit şehrinde bu ay içinde yapılması planlanan seçimler öncesinde siyasi bir mitingde konuşma yaptı. Önerinin, muhalefet partilerinin Eylül ayında ülkenin ordusu ve istihbarat şefleriyle gizlice görüşüp konuyu görüşüp onayladığı Pakistan’da muhalefetle karşılaşması olası görünmüyor. Ancak Hindistan’da İmran’ın açıklaması, dışişleri bakanlığından gelen sert bir kınama ile karşılandı ve Modi hükümeti hareketi “kesin bir şekilde reddettiğini” söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.