islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Hindistan’ın korona virüs vakaları iki gündür en yüksek küresel rekor

Hindistan, ikinci kez de dünyanın en yüksek enfeksiyon çetelesini kaydetti. Ülke çapındaki hastaneleri oksijen tedariki için çabalıyorlar.

Hindistan’ın korona virüs vakaları iki gündür en yüksek küresel rekor

Hindistan, ikinci kez de dünyanın en yüksek enfeksiyon çetelesini kaydetti. Ülke çapındaki hastaneleri oksijen tedariki için çabalıyorlar.

Mirat Haber Ajansı

Hindistan, ikinci kez de dünyanın en yüksek enfeksiyon çetelesini kaydetti. Ülke çapındaki hastaneleri oksijen tedariki için çabalıyorlar. Delhi’de son 24 saatte 26.000’den fazla yeni vaka ve 306 ölüm rapor edildi, bu da her beş dakikada bir ölüme eşit. Hindistan’ın salgını, yeni bir varyantın ortaya çıkmasıyla son birkaç haftadır artıyor. Ancak, hastaneler boş yataklardan çıktığı ve daha fazla tıbbi oksijen kaynağı için yalvardığı için Delhi şu anda ikinci dalganın en kötüsünü görüyor. Krematoryumlarda da ölüler için yer kalmıyor. Ülke son 24 saatte 2 bin 263 ölüm kaydetti ve toplamı 186 bin 920’ye yükseldi. Önemli bir soru, potansiyel olarak endişe verici mutasyonlara sahip yeni bir varyantın – B.1.617 – şu anda dünyanın en hızlı büyüyen salgınının arkasında olup olmadığı.

Cuma günü 330.000’den fazla yeni enfeksiyon eklenmişti. B.1.617 varyantı, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, İsrail ve Singapur dahil olmak üzere başka yerlerde ortaya çıktı. B.1.617, iki önemli mutasyon (E484Q ve L452R) dahil olmak üzere, bazen çift mutant olarak adlandırılmasına yol açan birkaç mutasyona sahip. Bilim adamları, bu mutasyonların B.1.617 varyantını daha tehlikeli hale getirip getirmediğini ve mevcut aşıların buna karşı etkili olup olmadığını belirlemek için daha fazla kanıta ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

Hindistan genelinde, enfeksiyon oranları yavaşlama belirtisi göstermediğinden, günlük ölümler yalnızca geçen hafta yüzde 75 arttı. Delhi başbakanlığından gelen verilere göre, sayı şu anda her sekiz günde bir ikiye katlanıyor. Hindistan, okullar ve tren vagonları gibi yerlerde derme çatma alanlar yaratarak enfeksiyonların artmasıyla hastane yataklarının sayısı azalıyor. Yeni Delhi’de 75 tren vagonları, fazladan 1.200 yatak sağlamak için hastanelere dönüştürüldü. Yeni Delhi Yüksek Mahkemesi daha önce hükümete hayat kurtarmak için oksijeni endüstriyel kullanımdan hastanelere yönlendirmesini emretti. Hindistan sağlık bakanlığı, ülkenin toplam 7.500 metrik ton oksijen üretiminden, 6.600 metrik tonun tıbbi kullanım için ayrıldığını belirtti. Yeni Delhi ve diğer şehirlerde kilitlemeler ve sert kısıtlamalar getirildi, ancak eleştirmenler hükümeti kış boyunca kayıtsız kalmakla suçladı. Büyük bir aşı üreticisi olmasına rağmen, ülke nüfusunun yüzde 10’undan daha azına aşı yaptı. Ülkede uygulanan aşıların çoğu, Covishield adı verilen Oxford-AstraZeneca aşısının Hindistan yapımı bir versiyonu. Bununla birlikte, Hindistan’ın mevcut dalgasının çift mutasyona uğramış varyantla bağlantılı olup olmadığı veya insan davranışı veya başka bir şey tarafından yönlendirilip yönlendirilmediği henüz bilinmemekte. Sağlık uzmanları, son zamanlardaki devasa Hindu dini festivalleri ve çoğunlukla maskesiz kalabalığın olduğu siyasi mitingler hakkında aşırı yayıcı endişelerini dile getirdiler. Yine de, birkaç ülke işi şansa bırakmıyor ve Hindistan ile hava trafiğini kapatıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.