islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5881
EURO
34,7593
ALTIN
2.507,05
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Hindu Hükümet Müslüman Katliamı Soruşturmasını Saptırdı

Hindu Hükümet Müslüman Katliamı Soruşturmasını Saptırdı

Mirat Haber Ajansı

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi emniyet müdürlüğü, çoğu Müslüman vatandaşları Müslümanların katledilmesiyle sonuçlanan Delhi isyanlarına sebep oldukları iddiasıyla yargılamak üzere demokrasi yanlısı eylemcilere karşı sahte ve siyasi olarak motive edilmiş suçlamalar yapmakla suçlanıyor. Raporlar, iktidar partisi figürlerinin ve polis memurlarının hiçbirinin şiddetteki rolleri nedeniyle tutuklanmadığını da gösteriyor. Şubat ayında katliama dönüşen isyanları kışkırtmaktan sorumlu olduğu iddia edilen 80 kişi, yalnızca Müslümanları, hükümet karşıtı aktivistleri ve muhalefet üyelerini suçlamaya aldı. Katliam on yıllardır Hindistan’daki en kötü dini şiddetten biriydi. Birçoğu acımasız terörizm yasaları uyarınca gözaltına alındı ​​ve kefaletleri reddedildi.

Şubat’ta üç gün boyunca şiddet hem Hindular hem de Müslümanlar tarafından gerçekleştirildi, ancak orantısız bir şekilde etkilenen Müslümanlardı. Silahlar, metal çubuklar ve gaz patlayıcılarla donatılmış Hindu çeteleri, Müslüman evlere, dükkanlara ve camilere ateş açtı ve Müslümanlar sokakta dövüldü ve öldürüldü. Binlerce Müslüman aile evini kaybetti ve isyanlarda ölen 53 kişiden 40’ı Müslüman oldu. Kamera görüntüleri, polis memurlarının sadece Hindu çetelerinin uyguladığı şiddeti görmezden gelmediğini, bazı durumlarda bunu etkinleştirdiğini ve hatta kişisel olarak yer aldığını gösteriyor.

Ancak Delhi polisi, ayaklanmaların Müslümanlar ve eylemciler tarafından yeni vatandaşlık yasasına karşı kışkırtılan toplumsal bir komplo olduğunu iddia ederek farklı bir olay yorumu sundu. Yasa, küresel toplum tarafından Müslümanlara karşı ayrımcı olması nedeniyle yaygın bir şekilde kınandı, çünkü İslam hariç tüm dinlerden mültecilere vatandaşlık vermekte.  Yasa karşıtı gösteriler ilk olarak geçen yıl Aralık ayında başladı. Milyonlarca Hintli sokaklara huzur içinde yürüdü. Bu, Narendra Modi’nin 2014’te başbakan seçilmesinden bu yana BJP hükümetine karşı en büyük protesto ve bağımsızlıktan bu yana Hindistan’da en yaygın muhalefet oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.