islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5151
EURO
34,7963
ALTIN
2.423,76
BIST
9.754,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Hollanda: Müslümanın Bir Mesajına 10 Yıl Hapis

Hollanda: Müslümanın Bir Mesajına 10 Yıl Hapis
12 Aralık 2019 15:52
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Bir Hollanda mahkemesi, Pakistan asıllı bir kişiyi, “Hz. Muhammed karikatür yarışması” ilan den sonra İslam karşıtı lider Geert Wilders’i öldürmeyi planladığı gerekçesiyle 10 yıl hapse mahkum etti.

Yerel medya tarafından Junaid I. olarak tam adı kullanılmadan behsedilen Müslüman, Facebook’ta “Wilders’ı cehenneme göndermek istediğini” yazmış, sosyal medyada kendisini tanıyanlardan bu konuda yardım istediği bir video yayınlamıştı. Sosyal medyadaki bu öfkeli ifadelerinin ardından Ağustos 2018’de Lahey’deki bir tren istasyonunda tutuklanmıştı.

Lahey bölge mahkemesi hakimleri, Fransa’dan trenle seyahat eden 27 yaşındaki genci, “terörist güdüsüyle cinayet planlamayı” ve “terörizm suçu işlemeye teşvik etmekten” suçlu bularak beklenmedik derecede uzun bir hapis cezasına mahkum ettiler.

Janaid I.’nın Facebook’a kızgın bazı mesajlar yazmasının dışında bir suçu bulunmuyor. Bu da Hollanda’nın İslam düşmanlarını korumaya gelince insan hakkı dinlemediği, kızgın mesajlar bir Müslüman tarafından yapıldığında anormal cezalar yağdırabildiğini, böyle bir şey yerli bir Hollandalı tarafından yapılsa en fazla birkaç aylık bir ceza verilebileceği, Hollanda’yı izleyen uzmanlarca dile getirilmekte.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.