islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4809
EURO
34,7450
ALTIN
2.440,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Hong Kong, Çin’in istediği Yasaları Yürürlüğe Koyacak

Hong Kong, Çin’in istediği Yasaları Yürürlüğe Koyacak
12 Ocak 2022 21:28
A+
A-
Tümünü Çin rejimi yanlısı partilerin oluşturduğu Hong Kong’un yeni meclisi Çin rejiminin talep ettiği güvenlik düzenlemelerini yürürlüğe sokmak amacıyla harekete geçti.
9 Aralık 2021’de yalnızca Çin rejiminin desteklediği partilerin katılabildiği bir meclis seçimi gerçekleşen Hong Kong’da bir araya gelen yeni meclisin Çin’in istediği yargı değişikliklerini yapma çalışmalarına giriştiği gözlemleniyor.
Hong Kong meclisinde konuşan Hong Kong İcra Kurulu Başkanı Carrie Lam, Çin’in Hong Kong için istediği iç güvenlik yasaları değişiminin yapılmasını amaçladıklarını ifade etti. Mecliste bulunan partilerin bütünü Çin rejimi yanlısı olduğu için planlanan değişikliklerin meclisten geçmesi kesin olarak görülüyor.
Planlanan bu değişiklikleri, meclis dışı muhalefet kişisel özgürlükleri sınırladığı, devletin vatandaşları izleme ve güvenlik yetkilerini orantısız artırdığını belirterek eleştiriyor. Ayrıca bu değişikliğin Hong
Kong’un son senelerde azaltılan hukuki özerkliğine son vereceği, Hong Kong’un yargı noktasında Çin’in sıradan bir eyaleti haline geleceği eleştirilerinde bulunuluyor.
19 Aralık 2021’de düzenlenen Hong Kong meclis seçimlerine Çin rejimi karşıtı partilerin katılmasına izin verilmemişti. Bu yüzden muhalefet seçimleri boykot kararı almış, katılım resmi sonuçlara göre %30, gayri resmi sonuçlara göre ise %25’ten az olmuştu.
HONG KONG SEÇİMLERİNE KATILIM YÜZDE 30 OLDU
Bu nedenlerle Hong Kong’un tamamı Çin yanlısı partilerden oluşan yeni meclisinin Çin rejiminin talep ettiği bütün düzenlemeleri yapabilmesi bekleniyor. Ancak bu gelişmelerin Hong Kong’da muhalefeti sistem dışına ittiği ve arttırdığı kaydediliyor. Son senelerde Hong Kong’dan diğer ülkelere göç de dikkat çeken artışlar yaşanıyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.