islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5467
EURO
34,9817
ALTIN
2.420,36
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Örneği

Bilgimiz ölçüsünde ve olaylardan hareketle İslâm’ı tebliğ etmeyi hareket noktası edindiğimiz için bazı medya organları ve siteleri yanı sıra Oda TV’ye de bakarım.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Örneği

ODA TV Benzeri Medya da Kutuplaştırmıyor mu?

Ali  Rıza  Demircan

Bilgimiz ölçüsünde ve olaylardan hareketle İslâm’ı tebliğ etmeyi hareket noktası edindiğimiz için bazı medya organları ve siteleri yanı sıra Oda TV’ye de bakarım. Oda TV yöneticileri ve yazarları büyük ölçüde   İslâmî inanç ve yaşam ölçülerine inanmadıkları için Kurân ifadesiyle  Fasık’tırlar. Bu tespit bir aşağılama değil durum belirlemedir. (Hucurat 6)

Bu sebeple iyice araştırılmadan özellikle şahıslar  ve kurumlar aleyhine yapacakları yayınlara inanılması kişiyi günahkâr kılar.

Kişiler ve kurumlar aleyhine yapılacak gerçek dışı yayınların bazı kesimler üzerinde etkili olup nefret saçacağı ve kutuplaşma sebebi olacağı açıktır. İşte böylesi bir yayının genişçe aktarılacak özeti:

 

“ HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, tepki çeken ifadeler kullandı.

Yapıcıoğlu; Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Başkanı İlhan Ergincan, Babalar ve Çocuklar Derneği Başkanı Ramazan Tan, Dağılmış Aileler ve Çocuk Hakları Derneği Başkanı Cengiz Dinçer ve çocuk evliliği yapmış kişilerle parti genel merkezinde buluştu.

2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı olan HÜDA-PAR, “çocuk evliliğini” savundu.

Ailenin yıkılması durumunda toplumun de yıkılacağını savunan Yapıcıoğlu, ailenin yıkılmasını önlemek için tüm siyasi partileri ve özellikle iktidarı uyardıklarını aktardı.

“Kadını koruyalım ama kadını korumak adına aileyi yıkmayalım.” 

“Kadını korumak ile aileyi korumak birbirinin alternatifi değildir. Hatta aile yıkılırsa en fazla zarar kadına verilmiş olur. Çünkü aile bir kaledir ve kadını en iyi bu kale korur” dedi.

“GENÇ YAŞTA EVLENENLERE TECAVÜZCÜ DAMGASI VURUYOR”

 “Allah-u Teâlâ bir hususu helal kılmışsa insanoğlu kimdir ki onu haram kılıyor! Rabbimiz zinayı yasaklarken yasalar serbest bırakıyor. Rabbimiz yine nikâhı helal kılmışken yasalar genç yaşta evlenenlere tecavüzcü damgası vuruyor” 

 “Yargılanan kişinin statüsüne ya da cinsiyetine göre çifte standart yapılmaması gerekir. Adalet terazisi yüz yıldan fazladır doğru tartmıyor. Adaletin istisnası olmamalıdır” dedi.

 “Çiftler evlendikten kısa süre sonra boşanıyorlar. Fakat ömür boyu nafaka vermek zorunda kalıyorlar. Bu adaletsizliktir ve zulümdür. Böyle yaparak kadın korunuyor mu? Yeni yuva kurmalar tehlikeye girmeyecek midir? Adaleti bozarsanız dengeyi de bozarsınız” dedi. 

***

Haberi özetledim ama doğruluğuna inandığım ve yayılmasını istediğimi için  Zekeriya Yapıcıoğlu kardeşimizin ifadelerini aynen alıntılayarak  bir arada sundum.

Kabul etmeyebilirsiniz ama dosdoğru olan bu ifadeleri ERDOĞAN’I DESTEKLEYEN PARTİ ÇOCUK EVLİLİĞİNİ SAVUNDU başlığı altında vermek, nefret saçmak değil midir?

Çocuk Kimdir

Herhangi bir sözlüğe baktığınızda şu tarif bulacaksınız

Çocuk, bebeklik ve ergenlik çağları arasındaki insan. Genellikle konuşma ve yürüme kabiliyetleri kazanıldıktan sonra çocukluğun başladığı; cinsel gelişimin başladığı ergenlik dönemi ile birlikte çocukluk döneminin bittiği kabul edilir.”

Çocuk denince hemen hemen herkesin yapacağı çağrışım da budur. ERDOĞAN’I DESTEKLEYEN PARTİ ÇOCUK EVLİLİĞİNİ SAVUNDU başlığı altında verilen  ve çocukların evlendirilmesi gibi  akl-i selimin kabul edemeyeceği bir dille yapılan aktarımların, kutuplaştırıcı bir nefreti oluşturacağı açıktır.

Zekeriya Yapıcıoğlu kardeşimiz ergenlik öncesi çocukların evliliğini mi savunuyor?

 Yüreklerinde Allah sevgisi olmayanların insafı  da, ahlâkı da olmaz.

İğneyi de Kendimize  Batırmak

Kutuplaştırıcı nefret söylemi, maalesef bizim diyebileceğimiz mahallenin  İslâm’ın cahili muhteris sakinlerinde de var.

Örneğin tam bir manevi piçlikle Aziz Peygamberimiz biricik hayat önderimize zina isnat ettiğim iftirasını bana yamayan Cübbeli’de ve bağlılarında gördüğüm nefret söylemini karşı mahallede bile görmedim. Zaman zaman siyasilerimizde görebildiğimiz olumsuz örnekler de ayrı bir fasıl.

Bizim derdimiz İslâm’ı öğrenmek ve öğretmek olduğu için ifade etmeden geçemeyeceğim:

 Kur’ân ve Sünnet evlilik için Ergenlik ve Rüşd’ü (evliliğin gerektirdiği sorumluluğu üstlenebilme yeteneğini) öngörür.

Ama gelin görün ki bizim geleneksel fıkhımızda ergenlik öncesi evlilik, hem de örneğin Talak sûresinin 4. âyetinden istidlal edilerek Kur’ân’a buhtanla caiz görülmektedir. Savaş esiresi kadınların köleleştirilip köle pazarlarına  göğüsleri açık bir şekilde götürülüp  satılmasının cevazına da   tanık olmaktayız.

 Abidevî ictihad örneklerini de içeren geleneksek fıkhımıza  Kur’ân ve Sünnet zaviyesinden bakılması zaruretine burada bilvesile işaret ermiş olalım.

Dert söyletiyor. Hulasa Oda TV’yi kınıyor, Zekeriya Yapıcıoğlu kardeşimi de tebrik ediyorum.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.