islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İBB’den Suya Fahiş Zam Teklifi: Yüzde 175 Zam!

İBB’den Suya Fahiş Zam Teklifi: Yüzde 175 Zam!

İBB yönetimi, bu kez su faturaları üzerinden zam yapmaya hazırlanıyor. Yönetim kademeli olarak su birim fiyatlarında yüzde 90 ile yüzde 175 arasında zam yapmak için bugün İSKİ Genel Kurulunu olağanüstü topluyor…

İstanbulkart, otobüs ücretleri ve Halk Ekmek ücretlerinde fahiş zamlar yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi bir kez daha suya zam yapmaya hazırlanıyor. İBB AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, Twitter’da yaptığı açıklamada İBB Meclisi’nin, İBB yönetiminin İstanbul’da suya yüzde 175’lere varan orandaki zam teklifini görüşmek için olağanüstü toplanacağını duyurdu.

Göksu yaptığı paylaşımda, İBB yönetiminin İstanbul’da suya, yüzde 175’lere varan orandaki zam teklifi için toplanılacağını bildirdi ve takdiri İstanbullulara bıraktığını söyledi. Yaptığı paylaşımda, “Hükümetimiz sudaki KDV oranını yüzde 8’den yüzde 1’e indirirken, CHP’li İBB yönetiminin suya kademeli olarak yüzde 90’la yüzde 175’lere varan oranlardaki zam teklifi için İBB meclisimiz bugün olağanüstü toplanıyor. Takdir İstanbulluların…” ifadelerini kullanan Göksu, İBB Meclisi’nin Şubat ayı ilk oturumunda İBB yönetimine çağrıda bulunarak, İGDAŞ’ın İstanbullulardan aldığı yüzde 23 kârdan vazgeçmesi halinde bunu İBB Meclisi’nde onaylayacaklarını söylemişti.

CHP BU KONUDA DA SAMİMİYETSİZ 

İBB Meclisi, bugün saat 14.00’te İSKİ Olağanüstü Genel Kurulu için toplanacak. Gözler, İstanbul için suya yapılacak zam oranını öğrenmek için İBB Meclisi’ne çevrildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrik faturaları ile ilgili olarak, “Elektrik faturalarını ödemeyeceğim” açıklaması ile İBB’nin suya astronomik zam teklifinde bulunmasını karşılaştıran vatandaşlar, “Bu CHP’nin fatura samimiyetsizliğini gösteriyor. CHP her zaman olduğu gibi yine şov ve algı peşinde” değerlendirmesinde bulundu.

KOCAELİ, SAKARYA, BURSA VE KİLİS’TE KDV YÜZDE 1’E İNDİRİLDİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temel gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 1’e inmesine yönelik açıklamalarının ardından belediyeler su tüketim bedelindeki KDV oranını yüzde 1’e düşürdüklerini duyurdu. Kocaeli Belediyesi İSU genel Müdürlüğü, su fiyatlarında Katma Değer Vergisi’ni yüzde 1’e indirdiklerini açıkladı. Kocaeli’nin ardından Bursa, Düzce, Sakarya ve Kilis’te de su tüketim bedelinden KDV oranının yüzde 1’e düşürüldüğü belirtildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.