islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
44,8883
EURO
52,8409
ALTIN
6.828,89
BIST
14.408,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Yağmurlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

İbo Show’da Ölen Sanatçılar

İbo Show’da Ölen Sanatçılar
01/01/2026 13:02
A+
A-

İbo Show’da Ölen Sanatçılar

ÖLÜM VAR VE EKTİĞİMİZİ  BİÇECEĞİZ

Nasıl yaşarsan, öyle ölürsün, nasıl ölürsen kabrinden öyle kalkarsın.

İradeli olarak tercih ettiğin inançlarından ve yaşantından sorgulanırsın; en küçücük sözlerin, davranışların, işlerin ve ilişkilerin adalet terazilerinde tartılır. Hiçbir haksızlığa uğratılmazsın. (Enbiya 47)

Başrolünü oynadığın hayat filmin sana izletilir. (İsra 14) Kabul etmediğin söz ve yaşam kareleri olursa ağzına mühür vurulur. (Yâsîn 65) Ağzı konuşturan Allah organları da konuşturur. (Fussılet 21) Özetlersek ektiğini biçersin.

Sonrası Cennet ve Cehennem…

“ İslam Dini’nin iman esaslarına inanan Mümin kişi, iman yoksunu kimse gibi midir? Bunlar elbette bir olamazlar.
İman edip de,
Yaratılış ve İslam çizgisinde iyi işler yapanlara gelince, onlar için yaptıklarına karşılık olarak varıp kalacakları cennet yurtları vardır.
İman yoksunu zarar vericilerin varacakları yer ise ateştir. Oradan her çıkmak istediklerinde geri çevrilirler ve kendilerine: Yalandır deyip durduğunuz Cehennem azabını tadın! denir
.” (Secde 18-20)

KÂFİR OLMAK YOK OLUŞ DEĞİL

İster inan ister inanma gerçek bu. İmansızlık yok oluş değil.

Akıllı adam ebediyet üzerine kumar oynayabilir mi?

Ya bütün peygamberlerin, kutsal kitapların bildirdiği, olgun ve ortak aklın kabul ettiği ölüm ötesi hesabı ve azabı varsa…Pişmanlıklar  ve mazeretler fayda sağlamayacak. (Mümin 52)

YILBAŞI AKŞAMI

31 Aralık Yılbaşı akşamının bizin için özel bir anlamı yok. Yakın tarihlere kadar daha azgın bir şekilde kutlanan yılbaşılar şimdiler de sıradanlaştı ama iyi de oldu.

Sosyolog gazeteciyiz ama eğlence mekânlarını gezip tespitler yapacak halimiz yok. Biz de televizyon kanallarını yoklayalım dedik.

İBO SHOW

İbo SHOW dikkatimizi çekti. İlk bölümde, önceki yıllarda İbo SHOW’a katılmış ama bu hayattan göçmüş ünlü sanatçılara yer verildi.

Azer Bülbül, İbrahim Erkal, Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur, Ahmet Kaya, Nuri Sesigüzel, Müzeyyen Senar, Burhan Çaçan, Kâhtalı Miçe, Dilber Ay, Kayahan, Barış Manço, Cem Karaca, Erkin Koray, Edip Akbayram, Volkan Konak.

Her biri meşhur olmuş bu sanatçılar acaba şimdi ruhlarının yerleşik olduğu kabirlerinde ne haldeler?

Demek ki çokça mallar, büyük büyük makamlar, şanlar ve şöhretler ölümü öldüremiyor. Dünyaya kazık çaktıramıyor. Acaba yıllarca  takip edilen ve bu yılbaşı akşamında yeniden izlediğimiz sanatçılar yeniden dünyaya gelseler  yine de musiki ve sahne hayatını seçerler miydi? Bunu bilemeyiz. Ama bu soruyu her birimiz   kendimize sormalı değil miyiz?

TÖVBESİZ GÜNAHKÂR OLMAK

Rabbimizin buyruğu gereği hiç birimiz kendimizi günah kirlerinden arınmış olarak göremeyeceğimize göre günahkâr olmak kul olmanın şanındandır. (Necm 32) Ama asıl ebedi felaket Allah’a ve âhiret hayatına inanmayan ateist ve deist kâfirlerden, tövbesiz azgınlardan olmaktır.

İmanını koruyabilmiş olanların kurtuluş ümidi, Rabbimizin yüceliği ölçüsünde büyüktür.

Hulâsa ardımızdan nasıl anılmak istiyorsak inançlarımız ve yaşamımızı o yöne çevirmek gerek.

Ölen bu sanatçıları izlemek bana faydalı oldu; derin derin düşündüm ve şu Kur’anâ ayetleri yolumu aydınlattı ve ümidi mi artırdı:

Ey iman edenler! Azabından korkarak ve rahmetini ümit ederek Alah’ın emirleri ve yasaklarına aykırılıktan korunun. Herkes, yarın kadar yakın olan ölüm ötesi hayatı için ne hazırladığına baksın. Allah’ın buyruklarına aykırılıktan  korunun, çünkü Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.
Allah’ı unutan ve bu yüzden Allah’ın da kendilerine öz canlarını
ve âhiret hayatlarını unutturduğu kimseler gibi olmayın. Onlar batıl inançları ve yaşamları ile  yoldan çıkan Fasık kimselerdir.
Cehennemliklerle Cennetlikler bir olmaz, kurtuluşa erenler Cennetlik olanlardır.”
(Haşr 18- 20)

Ve tövbe ettim, Allah’ı unuttuğu için Allah’ın da  kendilerine öz canlarını unutturduğu insanlardan olmamaya azmeyledim.

Dünya kadar şöhretin ve malın olsa fayda yok ama sorgulanacağımız ölüm ötesi var. Ebedi kurtuluşa ve nimetlere eren Cennetliklerden olmak varken Cehennemliklerden olmak akıl işi midir?

ALİ RIZA DEMİRCAN

YAZARIMIZIN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BU LİNKİ ZİYARET EDİNİZ

İSLAMİ HABER “MİRAT”

MİRATYOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.