islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

İÇİMİZDEKİ YAHUDİLER

İÇİMİZDEKİ YAHUDİLER
6 Mart 2024 10:00
A+
A-

Hamas – Allah muzaffer eylesin – işgalci İsrail’i vurdukça, “ah” sesi içimizdeki Yahudilerden geliyor. Sanki atılan füzeler, sıkılan kurşunlar zalim siyoniste değil de içimizdeki Yahudilere isabet etmiş gibi feryat ediyorlar. Dinlisi dinsizi, laikli muhafazakârı, sosyalisti kemalisti vb. her zümreden feryat figan sesler yükseliyor.

Ölen vurulan İsrailli Siyonist Yahudi olunca, her birinin aklına hemen siviller, çocuklar, geliyor. Hep birden “Siviller için endişe duymaya” başlıyorlar. Bütün dünyanın gözü önünde onlarca yıldır çocuk kadın, yaşlı genç, sivil asker denilmeden katledilen, yerlerinden sürülen, hapishanelerde çürütülen, ibadethaneleri yıkılan mazlum Filistin halkı söz konusu olunca, içimizdeki Yahudilerin hiç sesi çıkmıyor.

Onlarca yıldır, “İslam davası”, “Müslümanlık hassasiyeti”, “Adil Düzen” peşinde koşarak şahsına etiket yapan devlet ricalinden önemli birisi, çağdaş firavuna baş kaldırdıkları için mazlum Filistin halkına fırça kayıyor. Sanki kendi kesesinden bir dilim ekmek bir yudum su göndermiş gibi, ümmetin parasıyla gönderilen bir lokmayı bir yudum suyu da mazlumların başına kakıyor.

Müslümanların işgalciye karşı haklı başkaldırısı, İsrail’den abd den, Avrupa’dan ve bilumum emperyalistlerden daha çok, içimizdeki Yahudileri endişelendiriyor. Aslında derdimiz “Din-i İslam’la” demeye çekindikleri için, Müslüman Filistin halkı, direniş erleri Hamas üzerinden “Din-i İslam’a” saldırıyorlar. Zira Filistinli Müslümanlara bu şuuru ve direnişi kazandıran Din-i İslam’dır. Ve zalim, emperyalistlere, hak yiyicilere karşı olan her direniş, zaman mekân farkı gözetmeksizin başka bir yerde mutlaka mazlumların lehine, zalimlerin aleyhine bir kıvılcım çıkaracaktır. Unutmayalım ki, koskoca ormanı yakan küçük bir kıvılcımdır.

Diğer önemli bir husus ne hikmetse, halkı Müslüman olan bütün memleketlerin devlet adamları istisnasız bu zalimlerden yana yahut bu zalimlerden korkuyorlar. Halk Müslüman, lakin devlet idaresi emperyalistlerin, zalimlerin, katillerin, tagutların yaptığı katliamlara, sömürüye, işgale kayıtsız kalıyor, ses çıkaramıyor. Acaba Allah Resulünün (sav) “Neye layıksanız, öyle idare olunursunuz” demesinin tecellisini mi yaşıyoruz?

Nasıl oluyor da Müslüman coğrafyasının tam merkezinde, milyonlarca Müslüman ahalinin ve kendilerine “Müslüman’ım” diyet devlet adamlarının gözü önünde böyle toplu katliamlar, işgaller, sürgünler, gasplar, tecavüzler, tutuklamalar olabiliyor? Ve büyük şeytan on bin kilometreden, İngiliz gavuru beş bin kilometreden bölgeye gelip tehdit ediyor da, Müslüman halkların başındaki, Müslüman sıfatlı adamlar neden sus-pus yerlerinde oturuyor? Gazze’li mazlumlar ölecekte, sanki siz sağ mı kalacaksınız?

Kalabalıkların karşısında hamaset yüklü nutuklar atmakla, milletin – tabiri caizse – gazını almakla, Allah’ın karşısında hiç kimse yaşanan hadiseden yakasını kurtaramayacaktır. Ulusal çıkarlarını ilahi çıkarların üstünde tutanlar, kıyamet günü nasıl hesap vereceklerini iyi düşünsünler. Tabii öyle bir dertleri, ahrete inançları varsa.

Koca koca adamlar, kellim fellim bilimciler tarihçiler, uydurmuşlar “Araplar bizi arkadan vurdu” diye bir efsaneyi, millete yutturmaya çalışıyor. Filistinliler topraklarını sattı, Yahudiler satın aldı, başlarına bu geldi iftirası almış başını gidiyor. Şimdi konuşulacak konu bumudur Allah aşkına? Mazlumun yanında olmuyorsanız bile, şimdi susun da, mazlumların zalime karşı nasıl direndiğini ibretle izleyin.

YAKUP DÖĞER

YAZARIN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

MİRATHABER.COM- YOUTUBE