islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5226
EURO
34,9004
ALTIN
2.430,41
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

“İÇKİ BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASIDIR”

“İÇKİ BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASIDIR”
23 Aralık 2022 15:51
A+
A-

Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nda alınan alkol tedbirleri, turnuvanın huzur içinde geçmesine büyük katkı sağladı.

FIFA 2022 Dünya Kupası’nda FIFA tarafından maçların oynanacağı 8 stadyum ve çevresinde alkol satışı yapılmayacağını açıklamasıyla, bazı ülkelerden ve kurumlardan tepki gelmesine rağmen bu yasak sonuç verdi ve turnuva olaysız bir şekilde sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’da  Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Katar, stadyumlarda alkol satışını engelleyerek mantıklı bir karar aldı. Bu, ima edildiği gibi bir ‘Katar muhafazakarlığı’ meselesi değil; halk sağlığı, güvenliği ve düzeni meselesidir” dedi.

Alkolün yasaklanması, Katar’daki organizasyonun huzur içinde geçmesi konusuna büyük katkı sağladı.

Özellikle Dünya Kupası’nı stadyumlarda izlemek için Katar’a gelen kadın taraftarlar da oldukça rahat günler geçirdi. Bu konuda bir İngiliz taraftarı kadının yaptığı açıklamalar ise dikkat çekiciydi. Bu taraftar, Katar’da gece rahatça dolaştığını, bunu İngiltere’de bile yapamayacağını söyledi.

Bilindiği gibi 2010 yılında Güney Afrika’da düzenlenen Dünya Kupasında güvenlik sorunları yaşanmış, bu da dünya gündemine oturmuştu.

İngiliz Daily Mirror Gazetesi yayınladığı haberde Katar‘da düzenlenen Dünya Kupası’nda statlar ve çevresinde alınan alkol tedbirleri ve güvenlik önlemleri sonucu, turnuvayı izlemeye giden 3 binden fazla İngiliz taraftarın tarihte ilk kez tutuklanmadan ülkelerine dönmeyi başardıklarını yazdı. Gazetenin haberine göre de polis, Dünya Kupası’nda tek bir İngiliz taraftarın tutuklanmadığını doğruladı.

HABER YORUM

Hiç şüphesiz İslam’ın insanlara yapın emrini verdiği meziyetlerde insan için rahmet ve bereket, yapmayın diyerek haram kıldığı illetlerde de insanın zarar ve ziyanı verdır.

İçki de bu illetlerden biridir ve yüce rabbimiz tarafında kullanılması kesin bir şekilde haram kılınmıştır. Bu haram uyanlar dünyada rahat ederler ve sağlık noktasında da huzurlu olurlar.

Daha önceki Dünya kupası turnuvalarında olan olayları göz önünde bulundurduğumuzda, Katar’da düzenlenen turnuvada alkolün yasaklanmış olmasının ve bunun sonuçlarının müspet olması, sosyal hayatımızda Kur’an ve Sünneti merkeze alarak hayatımızı şekillendirmemiz gerektiği gerçeğini bir kez daha ortaya koydu.

Keşke bu konuyu içimizde bulunan Fatih Altaylı gibi gazeteciler, turnuva finalinde Messi’ye giydirilen yöresel kıyafeti eleştirmek yerine bu konu hakkında haber yapma ve yazı yazma cihetine gitselerdi.

Sonuç olarak diyebiliriz ki, alkollü içkileri kullanmak dinimizce haramdır ve alkol, kullanan insanların sağlığında problemlere yol açarken, toplum sağlığı açısından da sosyolojik problemleri yanında getirmektedir.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.