islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5838
EURO
34,7766
ALTIN
2.511,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

“İki Ülke Tek Devlet” Ortak Üniverstite Çalışması Başlattı

“İki Ülke Tek Devlet” Ortak Üniverstite Çalışması Başlattı
2 Aralık 2021 14:19
A+
A-

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Azerbaycan’la ortak üniversite kurulması yönünde çalışma başlattıklarını açıkladı.

YÖK Başkanı Özvar, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi ile (UNEC) düzenlenen Ekonomi Forumu’na (UEF Bakü 2021) katılım sağladı.

Forum kapsamında düzenlenen “Pandemi Sonrası Dönemde Bilim ve Eğitim” konulu seminerde izleyicilerin sorularını yanıtlayan Özvar, salgın dönemindeki eğitim faaliyetleri konusunda görüşlerini belirtti.

Özvar, “Türk üniversiteler salgın döneminde iyi sınav verdi. Tüm üniversitelerinde dersler dijital hale getirdi. Hem devlet hem özel üniversitelerimizin sağlam dijital altyapısı olduğu için bu süreci iyi geçirdik. Herhangi bir aksama yaşanmadı. Bu bizim açımızdan fevkalade önemli bir sınavdı.” şeklide konuştu.

Eğitimin tamamen dijital hale getirilmesinin sakıncaları olacağının düşündüğünü belirten Özvar, bu sürecin dikkatli yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Özvar, panel sonrasında basına yaptığı açıklamada, Türkiye ile Azerbaycan arasında eğitim alanındaki gelecek iş birliklerine dair açıklamalar paylaştı.

Azerbaycan’la ortak üniversite kurulması yönünde çalışma başlattıklarını bildiren Özvar, “İki ülkenin anlaşması ile bir yüksek öğretim kurumunun hayata geçirilmesi ciddi çalışmalar yapılaması lazım. Bir müddet daha vakit alacak ama önümüzdeki döneme yetiştirmeye çalışıyoruz. Azerbaycan’da bir üniversite kurmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin en saygın üniversiteleri ile afiliasyon sağlamak suretiyle bu üniversite hayata geçecek. Bu bir ilk oluyor. Böyle bir model belki dünyada vardır ama ben bilmiyorum. Yeni bir model ile bu yükseköğretim kurumumuz hayata geçirilecek.” ifadelerini kullandı.

Özvar, üniversite kurulması planının iki ülke devlet başkanlarının ortak isteğiyle hayata geçirildiğini sözlerini de belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.