islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İlginç Zamanlamalar

İlginç Zamanlamalar
29 Mart 2024 09:55
A+
A-

İsrail‘in “Nisan ortası ya da Mayıs başında” Refah’ta büyük bir kara operasyonu başlatmaya hazırlandığı ve bunun İsrail ile Hizbullah arasında topyekûn bir savaşa yol açabileceği bildiriliyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Biden yönetimi ya da bir başkası ne düşünürse düşünsün, Refah’ta bir kara operasyonu olacağını defalarca söyledi. Zamanlama çok ilginç. Çünkü 8 Nisan 2024’teki Büyük Amerikan Tutulmasından kısa bir süre sonra gerçekleşmesi muhtemel.

Refah’taki kara operasyonu “dört ila sekiz hafta arasında sürecek”. Refah’ta barınan yaklaşık 1.5 milyonluk sivil nüfus, Refah’ın tüm bölgelerindeki sivillere önceden duyurulacak belirli zamanlarda ve belirli güzergahlar üzerinden Şerit’in merkezine tahliye edilecek. Mısırlı yetkililer, Gazzeli siviller arasında Hamas savaşçılarının ya da İsrailli rehinelerin saklanmadığından emin olmak için toplu tahliyenin karadan ve havadan izleneceğini söylüyor.

İsrail Hizbullah ile topyekûn savaşın eşiğinde ve işlerin kontrolden çıkması uzun sürmeyecek. Salı günü IDF, Lübnan topraklarına şimdiye kadarki en derin saldırısını başlattı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Salı günü Lübnan topraklarının derinliklerinde nadir görülen bir saldırıyı daha doğruladı. Saldırılarda ülkenin kuzeydoğusundaki Baalbek bölgesinde Hizbullah’ın “hava kuvvetleri” tarafından kullanılan bir askeri alan hedef alındı. Bu, 7 Ekim’deki Hamas terör saldırısının ardından savaşın başlamasından bu yana İsrail’in Lübnan içinde, İsrail sınırından 110 km’den daha uzakta gerçekleştirdiği en derin saldırı oldu.

Buna karşılık olarak Hizbullah Çarşamba günü İsrail’in kuzeyine bir roket yaylım ateşi açtı. Lübnanlı kaynaklar İsrail’in gece saatlerinde Habbariye’ye düzenlediği saldırıda yedi kişinin öldüğünü duyurdu. Ve bunun son dönemdeki şiddet olaylarının en ölümcüllerinden biri olduğunu söyledi. İsrail, aralarında İsrail’e yönelik saldırılara karışanların da bulunduğu militanların öldürüldüğünü açıkladı.

Bu çatışmanın bir sonraki aşamaya geçmesi uzun sürmeyebilir. Ancak bunun 8 Nisan’daki Büyük Amerikan Tutulması sonrasına kadar gerçekleşmesi olası değildir. Çin’in Tayvan’ı işgal edeceğine dair söylentiler devam etmekte. Sosyal medyada birçok kişi Çin’in çok uzak bir bölgesinde ‘Tayvan Başkanlık Sarayı yakınındaki yol ağının birebir kopyası’ olan bir askeri eğitim alanından bahsetmektedir.

Moskova’da bir konser salonuna düzenlenen saldırı en az 139 kişinin ölümüne neden oldu. Rus istihbaratı saldırının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğu’ sonucuna varmış görünmekte. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Alexander Bortnikov Salı günü yaptığı açıklamada, Cuma günü Moskova’da bir konser salonuna düzenlenen ve en az 139 kişinin ölümüne neden olan saldırının arkasında, İslam Devleti’nin defalarca dile getirdiği iddialara rağmen, ABD, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu söyledi.

Cuma günkü terör saldırısından bu yana Ruslar Ukrayna’daki büyük şehirleri hipersonik füzelerle vuruyor. Bu aslında Ukraynalıların lehine işliyor. Çünkü Ukrayna şehirlerine ne kadar çok yıkım düşerse, Batılı birliklerin eninde sonunda Ukrayna’ya gönderilme ihtimali de o kadar artıyor.

Gidişat Ukraynalılar bu savaşı kazanamayacaklarını ve kazanmaları için tek şansları NATO’nun müdahale etmesi. Vladimir Putin NATO birliklerinin Ukrayna’ya gönderilmesinin nükleer savaşa yol açabileceği uyarısında bulundu. Putin, Rusya’yı Avrupa’daki NATO müttefiklerine saldırma planları yapmakla suçladı. NATO’yu ‘saldırıyı caydırmak’ için Kosova barış gücü misyonundaki (KFOR) asker sayısını arttırmaya çağırdı.

HABER-YORUM: SADİ ÖZGÜL 

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: İsrail, Manşet, REFAH
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.