islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

ÜLKE SORUNLARI, UYARIMIZ VE DUAMIZ

ÜLKE SORUNLARI, UYARIMIZ VE DUAMIZ

Fakir ev aletlerine grubu”na  da sahip Saruhan ailesinin büyüğü olan Ali Saruhan kardeşimizin davetlisi olarak 27 Mart Çarşamba günü verdikleri iftara katıldım.

İFTAR ÖNCESİNDE İSTANBUL TRAFİĞİ

İstanbul’umuzda  trafik akışı İftar saatleri öncesinde pek yavaşlıyor. Biz yarım saatlik yolu bir buçuk saatte aldık . İftar sonrasında gruplar halinde sohbetler yapılabildiyse de misafirler olarak ancak iftar sofrasında bir araya gelebildik.

İŞ ADAMLARI VE YÜKSEK BROKRATLAR

Açıklamaya mezun olmadığın için isimlerini tasrih edemediğim işadamları ve yüksek bürokratların katıldığı iftar, her yıl olduğu gibi bu sene de bereketli geçti.

İkinci kuşaktan torunum Furkan Saruhan’ın da ev sahipliği yaptığı iftarda bizi tanıyan, sevgi ve saygılarını esirgemeyen, vicahen tanıdığımız ve tanımadığımız dostlarımızın ilgisini gördük.

Özel sohbetlerimizde Ülkemizin sevdalıları olan etkili ve yetkili katılımcılardan ülkemize ilişkin sevindirici bilgiler aldık. Basına pek yansımayan  tasarım halindeki milli projelerle ilgili bilgiler edindik.

İSMAİL KAHRAMAN AĞABEY VE BAZI NOTLAR

Bir istisna ile ismini vereceğimiz yarım asır öncesinin efsane MİLİ TÜRK TALEBE BİRLİĞİ başkanı ve sonrasında bakan ve TBMM başkanımız İsmail Kahraman’ın son yirmi iki yıl da yapılanlara ilişkin övgü amaçlı açıklamalarını dinledik.

Biz de belirli konularda duyarlılıklarımızı, eleştirilerimizi  ve beklentilerimizi dile getirdik.

MEDYA PATRONLARINA UYARIMIZ

Katılımcılar arasında bulunan ve bazı gazeteler ve televizyonları içine alan Medya gurubuna sahip iki kardeşe sorumluluklarının çok büyük olduğunu hatırlattık ve bila bedel; rızaenlillah danışmanlık  yapabileceğimizi söyledik.

HER ALAN VE İMKÂN TEBLİĞ ORTAMIDIR

Bizim için her alan ve imkân İslam’ı tebliğ ortamıdır.

Hoca olarak tek davetli olduğumuz için iftar duasını yapacağımız belliydi. Biz de bu imkânı kullanarak İslam’ın bazı  özellikleri ve güzelliklerine de işaret edici bir dua yaptık.

Sizin de aminlerinizle okumanızı istediğimiz duamız ana hatları şöyle oldu:

DUAMIZ

ALLAHIM! Zerreciklerden galaksilere bütün varlıkların yaratıcısı Sensin.

Biz insanları kulluk denemesine uğratmak için en ağır çirkinliklere de  eğilimli bir  şekilde en güzel kıvamda yaratan da Sensin.

Yaratılış güzelliklerimizi koruyup yücelmek, Cennet’e yükselmek ve rızana ermek için İslam dinini bizim için hayat düzeni kılan da Sesin.

Bizi İslami Çizgide Yaşayanlardan Kıl. İslam’ın Güzellikleri İçinde Yaşat.

ALLAHIM!

Biz insanlar için  seçip hayat düzeni kıldığın İslam:

Dindir; İmandır ve özgün yaşamdır.

Ailedir – Toplumdur.

Hukuktur – Ekonomidir.

Savaştır – Barıştır.

Adalettir – Sosyal Dengedir.

Merhamettir – Erdemler bütünüdür.

Hayatı kuşatan görevler ve yasaklar dizisidir.

Dünyadır – Âhirettir.

Cennettir- Cehennemdir.

Allahım! Bizi İslam’ı Böylesi Asli Özellikleri, Güzellikleri ve Çok Yönlülüğü İçinde Görüp İnananlardan Eyle. Gücümüz Ölçüsünde Yaşayanlardan Eyle.

ALLAHIM!

Dağları denizleri, bitkileri ovaları, madenleri ve tüm canları ile bütün yeryüzünü biz insanlar için yarattın. Güneşi, ayı ve yıldızları biz insanlara hizmet üretecek şekilde yapılandırdın

Allahım! Bizi Bizim İçin Yarattığın Bütün Bu Varlıklardan Daha Fazla, Daha Çok Yararlananlardan Eyle.

Yararlandırarak ve  Bölüşerek Sana Şükredenlerden Eyle.

Bizi, Çalışmayı, İlimde Derinleşmeyi ve  Faydalıyı Üretmeyi İbadet Bilen Kullarından Eyle.

ALLAHIM!

Malikü’l mülk sensin. Kulluk denemesi için veren sensin, alan sensin, yücelten ve aşağılatan da sensin.

Bize bereketli ömür, sağlıklı hayat ver. Müteşebbis kıl. Yenilikçi kıl. Başarılı kıl. Birliğe yönelt. Danışma ve dayanışma içinde yardımlaşanlardan eyle. Faizli kredi dilenciliğinden koru.

Yetkilerimiz ve imkânlarımızı razı olacağın şekilde kullanmaya muvaffak kıl.

İsraftan, kibirden gösteriş çılgınlığından koru. Mütevazi kıl.

Başarılarını paylaşanlardan ve ekonomik olarak halka açılanlardan eyle.

Bizi bir avuç seçicilerin seçtiklerini değil hak ölçülere sahip olanları seçmeye muvaffak eyle.

Bizi katında büyüyenlerden kıl. Öfkenden rızana azabından affına ve senden yine sana sığınırız. Bizi, sana sığınmanın hazzını yaşayan kullardan kıl.

ALLAHIM!

Orucumuzu, zekâtımızı, namazlarımızı, adaletimizi, sözleşmelere bağlılığımızı, akrabamız- komşularımız ve milletimiz için yaptıklarımız ve de emirlerine ve yasaklarına uyarak yaptığımız diğer bütün ibadetlerimizi  kabul eyle.

Ölülerimize rahmet eyle. Onlarla Cennetlerinde buluşmayı nasip eyle.

Eşlerimize, çocuklarımıza, akrabamıza, komşularımıza arkadaşlarımız ve ortaklarımıza bilgi ve bilince dayalı sağlam iman, daimi ibadet ve güzel ahlâk bahşeyle.

Mazlum kullarına, Gazzeli, Doğu Türkislatınlı  ve dünyamızın diğer bütün bölgelerdeki mazlum kardeşlerimiz ve zulme uğrayan insanlara yardımını lütfeyle. Yardımına bizi de aracı eyle. Onlar senin kullarındır. Onları ve bizleri zalimlerle deneme.

Katında büyüyenlerden kıl

Amin, Amin Amin.

ALİ RIZA DEMİRCAN

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.