islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

İsrail askerleri Şifa Hastanesi’nde Filistinli kadınlara tecavüz etti

İsrail askerleri Şifa Hastanesi’nde Filistinli kadınlara tecavüz etti
25 Mart 2024 11:34
A+
A-

Alçak İsrail askerleri Filistinli kadınlara tecavüz edip ardından öldürüyor..

Kuşatma altındaki bölgeden kaçmayı başaran Filistinli Cemile el Hessi, El Cezire Arapça servisine açıklama yaptı. El Hessi İsrail güçlerinin kuşatması altındaki Şifa Hastanesi’nde birçok kadına askerler tarafından tecavüz edildiğini ardından ise öldürüldüğünü bildirdi.

İsrail güçleri, Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni uzun süredir kuşatma altında tutuyor. Hastane, baskınlara uğrayıp, yüzlercesinin ölümüne ve bununla birlikte yüzlerce kişinin alıkonulmasına sahne oldu. Kuşatma altındaki hastaneden, sivillere yönelik ihlallerle ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Cemile el Hessi, hastanenin yanan bölümleri ve sivillerin yaşadığı trajedileri El Cezire’ye anlattı. Bölgedeki insanlar yardımsız, aç ve susuz kaldı. Ayrıca, İsrail askerlerinin cinsel saldırılarda bulunduğu ve kadınları alıkoyduğu ya da öldürdüğünü bildirdi. Şifa Hastanesi’nin ablukası ve bölgedeki sivil kuşatması sürüyor.

El Cezire’ye konuşan Filistinli Cemile Hessi, İsrail güçlerinin Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni kuşatması ve işlediği insan hakları ihlallerini anlattı. Hessi, işgal altındaki askerlerin yakaladıkları Filistinli kadınlara tecavüz edip ardından öldürdüklerini, Gazze’de yaşanan soykırımın açlık ve kıtlığa yol açtığını belirtti. İsrail ordusunun saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 32,142’ye, yaralıların sayısının ise 74,412’ye yükseldi. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, enkaz altında ve yol kenarlarında kalan cenazelere İsrail engellemesi nedeniyle ulaşılamadığını açıkladı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, İsrail askerleri hastanenin çevresinde dolaşan herkese ateş açıyor.

BM Raportörü: “İsrail askerlerinin karıştığı tecavüz olaylarındaki artıştan endişeliyiz”

BM raportörü Alsalem, İsrail askerlerinin Filistinli kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet ve tecavüz vakaların artışını endişeyle izlediğini söyledi. Reem Alsalem, İsrail güçlerinin şubattaki tecavüz olaylarındaki artışı “tiksindirici” bulduğunu açıkladı. Alsalem, bu durumun Filistinli kadınların çeşitli şiddet biçimlerine maruz kaldığının bir göstergesi olduğunu vurguladı. Tecavüz ve cinsel şiddetin, savaş suçları kapsamında değerlendirilebileceğini belirtti. Alsalem, bu tür suçların durdurulması için çağrı yaptı.

 

İsrail, Şifa Hastanesi’ndeki Filistinlileri yarı çıplak göçe zorladı

Bir Filistinlinin evinin penceresinden çektiği görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı.

Görüntülerde bir grup Filistinlinin üstleri çıplak, altlarında ise sadece iç çamaşırları olduğu halde güneye doğru hareket ettikleri görülüyor.

İsrail, Gazze’nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi’ndeki Filistinlileri güneye doğru yarı çıplak zorla göç ettirdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, üstleri çıplak Filistinlilerin güneye doğru yürüdüğü görülüyor. Filistinli hukukçu Rami Abdu, İsrail’in Şifa Hastanesi çevresinde katliamlar yaptığını söyledi. Abdu, İsrail ordusunun Filistinlileri canlı kalkan olarak kullandığını belirtti. İsrail, uluslararası yasaları ihlal ederek insanları öldürdü, hastane ve evleri ateşe verdi.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE