islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
29°C

İMANI OLMAYANIN UTANMASI OLMAZ

İMANI OLMAYANIN UTANMASI OLMAZ
20 Mayıs 2024 15:30
A+
A-

Önce haberi, sonra da mutlaka yorumumuzu okuyalım:

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisi üçüncü ve son maçında Pınar Karşıyaka ile Galatasaray Ekmas karşılaştı. Mücadelede çıkan olaylar sonrası iki takım da soyunma odasına gitti.

BUĞRAHAN TUNCER’DEN TRİBÜNLERE HAREKET

Karşılaşmada Galatasaray Ekmas forması giyen Buğrahan Tuncer’in, 5 faulle oyun dışı kalmasının ardından kenara gelirken tribünlere cinsel organını göstermesi, ortalık bir anda karıştı. Odatv.com

Bu olay bana geçmişi ve tanık olduğumuz hadiseleri çağrıştırdı. Görelim:

a.) 1975 yılında İsparta 40. Piyade alanında üniversite mezunları olarak kısa süreli askerliğimizi yaparken kurulan geçici hamamda bazılarımızın çırılçıplak yıkanmalarını şikâyet ettiğimiz genç komutandan aldığımız cevap şu olmuştu:

Önemli değil, Harbiye de bizim aramızda da böyle çıplak yıkananlar vardı.

b.) Daha sonra medyadan Batı dünyasında sporcuların soyunma odalarında çırılçıplak görüntü verdikleri, erkek ve kadın  yöneticilerin gelişi sırasında durumlarını değiştirmediklerini de resimlerini izleyerek okuduk.

c.) Aslına bakarsanız sanat dünyasında göğüsleri açıkta ve üreme organlarına kadar açılım gösteren minileri ve uzun yırtmaçlı giysileri ile görüntü veren bir tür teşhirci sanatçıların durumu daha da iğrenç.

d.) Son dönemde kızının dilediği ile yatıp kalkmasını doğal gördüğünü iftiharla dile getiren ateist bilim adamı ! C. Şengör’ün söylemine tanık olduk.

Bütün bunlar, bize Peygamberimizin bir hadisini hatırlattı.

Bütün peygamberlerin utanma erdemini dile getirdiklerini açıklayan Peygamberimizin kendisi de şöyle buyurmuştur:

Haya/Utanma imandandır”  (Buhârî, Îmân 16, Edeb 77)

Evet Allah’a, ölüm ötesi hayatına ve bu hayatın sorgulaması, Cennet’i ve Cehennem’ine iman etmeyen kişide utanma olmaz. Çünkü onun kutsalı ve erdemi yoktur.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.