islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3792
EURO
34,6801
ALTIN
2.400,83
BIST
10.043,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

YER VERİLEN VE İLGİ DUYULAN FAYDASIZ SPOR HABERLERİNE BAKAR MISINIZ!

YER VERİLEN VE İLGİ DUYULAN FAYDASIZ SPOR HABERLERİNE BAKAR MISINIZ!
19 Şubat 2024 16:30
A+
A-

Ülkemizin en çok trajlı gazetelerinden biri olan Hürriyet’te faydalıyı geçtik, kısmen de olsa, zararlı olarak görülebilecek boş haberlerin artarda sunulduğunu görebilirsiniz.

Biz de bunlardan birine takıldık. Haklı olarak eleştirimize geçmeden önce Hürriyet’in – ve ona ODATV ve benzerlerini de katabilirsiniz -çokça tanık olduğumuz bir uygulamasını  hatırlatalım:

Örneğin Diyanet, “Oruçlu iken eşimi öpebilir miyim ?” şeklinde bir soruya cevap verse, Hürriyet gibi gazetelerde  “ Dünya nerede, Diyanet nelerle uğraşıyor?” türünden başlıklar görebilirsiniz. Üstelik ilerici olarak hava da atarlar.

Hep birileri söyleyecek değil ya biz de aşağıda özetini sunacağımız bol resimli, yaklaşık 700 sözcüklü ve  bolca yorumlu Hürriyet haberini okuyunca inanın “Dünya nerelerde biz nelerle uğraşıyoruz? diyesimiz geldi.

Faydasız Haberin Özeti

{Galatasaray’ın kazandığı penaltıdan önce faul var mı, gol iptali doğru mu? ‘Biz niyet okumayalım ama…’

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında MKE Ankaragücü deplasmanına çıktı. Sarı – kırmızılılar, Eryaman Stadyumu’nda oynanan müsabakadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı ve liderliğini sürdürdü. Karşılaşmayı hakem Ali Şansalan yönetti. Hakem yorumcuları, müsabakadaki kararları mercek altına aldı. İşte detaylar.. }

MİLYONLAR BOŞ HABERLERE YÖNELTİLDİ

Allah aşkına bu gibi haberler boş ve faydasız değil de nedir? Milyonlar böylesi haberlere alıştırıldı. Bu sebeple eleştiri ahlâkını geliştiremedik.

Mesela, iktidar ve muhalefete mensup bir avuç siyasi, en hayati konularda bile rahatlıkla at oynatabiliyorlar. Ne yapıyorsunuz diyen yok.

BOŞ İŞLERLE CENNET’E  DE GİDİLEMEZ

Yüce kitabımız Kurân-ı Kerîm’de Cennet’e girecek müminlerin vasıfları açıklanırken onların “boş ve faydasız işlerden sakınıcı” olduklarına da değinilir.

Demek ki boş ve faydasız işlerden kaçınmak öyle basit bir konu değilmiş.

Rabbimizin erdem gördüğü bir durum önemsiz olabilir mi?

Sözü, Cennetlikleri açıklayan âyetlerle bağlayalım:

Namazlarını iç huzuru ile kılan, dünya ve âhiret hayatına faydasız boş söz ve işlerden kaçınan, zekât verici güce ulaşmak için çalışan, kendilerine verilen görevleri ve verdikleri sözleri yerine getiren, namazlarını devamlı olarak eda eden ve cinsel organlarını açığa vurmaktan koruyup zinâdan korunan….gerçek mü’minler kurtuluşa ermişlerdir. İşte onlar Firdevs Cenneeti’ne varis olacak ve orada sürekli kalacak olanlardır.” (Mü’minûn 1-11.)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.