islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2535
EURO
34,6775
ALTIN
2.401,48
BIST
10.261,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

İngiltere, AB Ülkelerinin Aldığı Bir Ay Sürecek Tecrite Katılma Kararı Aldı

İngiltere, AB Ülkelerinin Aldığı Bir Ay Sürecek Tecrite Katılma Kararı Aldı

Mirat Haber Ajansı

Kasım ayı Avrupa Birliği Üye Devletlerinin, Koronavirüs’ün kendi bölgelerinde yayılmasını kontrol etmek için mücadeleye geri döndükleri ay oldu. Sağlık sistemlerinin olası bir çöküşünden korkan Almanya, Fransa, Avusturya, Portekiz ve Slovenya yeni bir kilitlemeyi seçtiler. Avrupa Birliği’nden ayrılmış olmasına rağmen İngiliz siyasetçiler de İngiltere’de, Başbakan Boris Johnson’ın COVID-19’un kontrolden çıkmasını ve ezici sağlık hizmetlerini önlemeye çalışması için önerdiği şekilde bu bir aylık Avrupa Birliği tecritine katılma kararı aldı. Johnson, giderek artan ekonomik çöküntü üzerine parti eleştirmenlerini yatıştırmaya çalışırken, yaklaşmakta olan yeni koronavirüs kilitlenmesinin dört hafta içinde “otomatik olarak” sona ereceği konusunda ısrar etti. Mart ayındaki ilk kilitlemenin ardından, bu ikinci tur kısıtlamalar Perşembe günü 00:01 GMT’de yürürlüğe girecek, ancak Johnson parlamentoya yaptığı açıklamada, İngiltere’ye daha normal bir Noel şansı vermek için önlemlerin zamanında kaldırılacağını söyledi. Ayrıca kendi partisinden bazıları tarafından ulusal tecritin çok şiddetli olduğunu söyleyenler tarafından eleştirildi.

Başbakan Johnson geçen hafta sonu, yeni bir bölgesel sınırlama sistemini terk etti ve hastanelerin yakında COVID-19 vakalarıyla boğulabileceğine dair korkunç uyarıların ardından İngiltere çapında bu kilitlenmeyi ilan etti. Kıdemli bakan Michael Gove, enfeksiyon oranlarını düşürmediği takdirde kilitlemenin 2 Aralık’tan sonra da devam edebileceğini belirtti. Ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer parlamentoda Johnson’a, eğer vakalar hala artıyorsa tedbirleri belirli bir tarihte bitirmenin “çılgınlık” olacağını söyledi. Birleşik Krallık, günde 20.000’den fazla yeni koronavirüs vakasıyla boğuşuyor ve bilim adamları, 80.000 kişinin öldüğü “en kötü durum” senaryosunun aşılabileceği konusunda uyardı. İngiltere, bir milyondan fazla pozitif vakadan koronavirüse bağlı yaklaşık 48.000 doğrulanmış ölüme sahip. Pozitif bir testten sonraki 28 gün içinde toplam 492 ölüm, Mayıs ortasından bu yana en yüksek oran bu hafta kaydedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.