islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5217
EURO
34,9766
ALTIN
2.439,42
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Libya Hükümet Güçleri’nden Hafter’e Darbe

Libya Hükümet Güçleri’nden Hafter’e Darbe
22 Nisan 2020 19:09
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Libya’nın BM tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, başkent Trablus’un güneydoğusundaki darbeci general Halife Hafter güçlerine ve paralı askerlere karşı üç farklı yoğun hava saldırısı yapıldığını bildirdi. Trablus’un 80 kilometre güneydoğusunda darbeci paralı askerlerin denetimindeki bir şehir olan Tarhuna’daki hava taaruzlarının ardından UMH’nin Gazap Yanardağı Harekatının sözcüsü Mustafa el-Mecei, Trablus’un güneyinde bölgelerde hükümetin temkinli bir sükunet sağladığını belirtti. El-Mejei, hükümet güçlerinin Tarhuna çevresindeki bölgelerde ilerlediğini doğruladı.

Cumartesi günü, UMH kuvvetleri Haftar ve Trablus’u çevreleyen bölgedeki son büyük kalesi olan stratejik değeri olan Tarhuna’yı yeniden ele geçirmek için bir operasyon başlatmıştı. Tarhuna, Hafter’in milisleri için Trablus’a karşı saldırılarında ve El-Cufra hava üssü tedarik hatları için önemli bir odak noktası. Cumartesi günü GNA, Hafter güçlerine karşı ilerleme kaydettiğini, 102 paralı askerin yakaladığını ve ağır askeri teçhizat ele geçirdiğini açıkladı. Pazar günü de UMH, ülkenin kuzeyindeki Birleşik Arap Emirlikleri insansız hava aracının vurulduğunu bildirdi.

Başkent Trablus’taki UMH’yi destekleyen tek başına Türkiye’yken darbeci general Hafter ve paralı asker güçlere destek veren Rusya, Fransa, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır Sisi rejimi, Suriye Esad rejimi ve Sudan cunta hükümeti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.