islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
ALTIN
2.306,75
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İngiltere Göçmen Sağlıkçılardan Üste Para Alıyor

İngiltere Göçmen Sağlıkçılardan Üste Para Alıyor
2 Haziran 2020 18:03
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Göçmen Sağşık Bakanlığı sisteminde (NHS) çalışanların kendi sağlık sigortaları için ücret ödemekten muaf tutulmasını reddetmesi nedeniyle İngiliz hükümetine karşı tepkiler artıyor. Birçoğu şu anda koronavirüs pandemisinin ön saflarında hayatlarını riske atan yabancı doktorlar, hemşireler ve sağlık görevlileri gibi bazılarına, kendi masrafları konusunda harcamalardan bir yıllık muafiyet verildi. Ancak yabancı hastane müstahdemleri, hamallar ve alt kariyer görevlerinde çalışanlar muaf olmayacak, yine de ödeme yapmak zorundalar. Yıllık sağlık sigosrtası şu anda 3500TL civarında ancak Ekim ayında 5000TL’yi aşacak. Bu, asgari ücret kazanan insanların karşılayabileceği bir meblağın üzerinde. Bireylerin sağlık hizmetini kullanıp kullanmadığına bakılmaksızın ödeme yapılmakta. Şu anda Avrupa Ekonomik Bölgesi dışından insanlar için geçerlidir, ancak Brexit geçiş dönemi bittikten sonra Avrupalı ​​göçmenler de bu parayı ödemek zorunda.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Parlamentoya yaptığı açıklamada, NHS personelinin bazılarının karşılaştığı zorlukları anladığını, ancak sağlık hizmetleri için finansmana ihtiyaç duyulduğunu ve bunun katkılarla finanse edildiğini söyledi. Mevcut koşullarda alternatif kaynaklar bulmanın çok zor olduğunu söyledi. Birçok muhalefet üyesi ve sivil örgüt konuşmayı samimiyetsiz ve ikiyüzlü bularak kınadı. İngiliz ırk eşitliği düşünce kuruluşu direktörü Omar Khan, bunun göçmenlerin kendisinden kaçabilmesi halinde her zaman kötü ve haksız muamele görmesi gerektiği mesajını gönderdiğini söyledi. Johnson’un kendi Muhafazakâr Partisi içindeki bazıları da, şu anda topluma bu kadar iyi davranmış olanlara karşı cömertliğin zamanı olduğunu öne sürerek suçlamayı sürdürme kararını kınadılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.