islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4687
EURO
34,7835
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İngiltere İslam TV kanalı müslüman milletvekilini eleştirdi

İngiltere İslam TV kanalı müslüman milletvekilini eleştirdi

Mirat Haber Ajansı

İslam Kanalı, kendi televizyon yayınlarını Viyana ve Paris’teki terör saldırılarıyla ilişkilendiren hem de Müslüman asıllı bir kadın İngiliz milletvekiline, yorumlarının tamamen haksız olduğunu söyleyerek karşılık verdi. Wealden bölgesi Milletvekili Nusrat Ghani, Başbakan Boris Johnson’a, anti-Semitizmi, kadınları dövmeyi ve kadın sünnetini haklı çıkaran aşırılık yanlısı vaizlere yayın hakkı verdiğini söylediği İslam TV gibi İngiltere merkezli TV kanallarıyla ilgili endişelerini paylaşıp paylaşmadığını sordu. Azad Keşmir bölgesinden ailesi İngiltere’ye Pakistan’dan göçmüş Muhafazakar Parti Milletvekili ve eski ulaştırma bakanı Ghani, İslam Chanel’de gösterilen ve İngiliz RTÜK’ü Ofcom tarafından onaylanan programı yerden yere vurdu. İslam Kanalı’nın açıklaması, program politikaları ile Paris ve Viyana’daki son terörist saldırılar arasında bir bağlantı kurmaya çalışmasının tamamen yersiz olduğunu söylüyor. Uydu kanalından yapılan açıklamada, parlamento dışında herhangi bir yerde belirtilmiş olsaydı, Ghani’nin suçlamalarının karalayıcı bir ifade olarak tazmainata tabi olacağı belirtildi.

İngiliz medya düzenleyicisi Ofcom, 11 Kasım 2018’de yayınlanan bir program için Islam Channel aleyhine karar verdi. Ofcom, Hulefa-i Raşidin programının bir bölümünde Yahudi halkına aşağılayıcı muamele olarak gördüğü kısmı yayınlayarak yayın kurallarına uymadığı için Islam Channel Ltd’ye 20 bin sterlin para cezası vermişti.. İslam Kanalı, gerçekte olanları açıklığa kavuşturmuş ve programın İslam Kanalı tarafından yapılmadığını belirtti. Söz konusu tarihte, personelin alt düzey bir üyesi tarafından yapılan hata nedeniyle yanlışlıkla yayınlanmıştı. İslam Kanalı, bu programın gösterilmiş olmasından ve iki kez gönüllü olarak bu yönde bir özür yayınlamıştı. Kanal ayrıca, Ofcom’un özürlerini memnuniyetle karşıladığını ve gelecekte benzer bir hatanın meydana gelmemesini sağlamak için yönetim ve eğitim prosedürlerinde zaten önemli değişiklikler yaptığını söyledi. Bu nedenle İslam Kanalı, temsilci Ghani’den ifadesini derhal geri çekmesini istedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.