islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4050
EURO
34,7341
ALTIN
2.393,34
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

İNGİLTERE’DE ERKEK CERRAHLAR BİLE TACİZ EDİYOR

İNGİLTERE’DE ERKEK CERRAHLAR BİLE TACİZ EDİYOR
16 Eylül 2023 11:00
A+
A-

İngiltere’de kadın cerrahların üçte biri meslektaşları tarafından cinsel saldırıya maruz kaldıklarını söylüyor.

BBC Türkçe 12 Eylül 2023

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) personeliyle yapılan yeni bir araştırma, kadın cerrahların meslektaşları tarafından cinsel tacize, saldırıya ve bazı durumlarda tecavüze uğradığını tespit etti.

BBC, ameliyathanelerde ameliyat sırasında cinsel saldırıya uğrayan kadınlarla konuştu.

Araştırmayı yapanlar, çoğunlukla kadın stajyerlerin kıdemli erkek cerrahlar tarafından tacize uğradığını ve bunun şu anda ülkedeki NHS hastanelerinde yaşandığını belirtti.

İngiltere Kraliyet Cerrahlar Koleji, bulguların “gerçekten şok edici” olduğunu söyledi.

Haberin uzunca ve ayrıntılı bölü BBC Türkçe’de okunabilir.

YARATAN YARATTIĞI KULLARINI BİLMEZ Mİ?

Yüksek düzeyde öğrenim görmüş insanların karma eğitim ve çalışma düzeninin cinsel tacizleri engelleyeceği hususu bizim modernistlerin  yaygın iddiasıdır. Yukarıda özetlenen BBC haberi de bu durumu tekzib etmektedir.

İnsan insandır. Eğitim bir ölçüde etkiler.

Kur’ân diliyle sorarsak, “Yaratan yarattıklarını bilmez mi?” Elbette bilir. Bildiği için de kuralları herkes için geçerli olacak şekilde koyar. Bu kuralların bazılarını hatırlatalım:

  1. İslam kadın ve erkek herkesin gözlerini cinsel arzu ile bakmaktan korumasını ve cinsel arzu ile bakılacak konumda olmaktan korunmasını emreder. (Nur 24/30-31)
  2. İslam rutin karşılaşmalarda tokalaşmalar da bile cinsel arzulu bedensel temasları haram kılar.
  3. İslam yetişkin erkeklerin ve kadınların gözlerden uzak bir arda bulunmalarını yasaklar.
  4. Ve İslam özellikle kadınların eşleri, babaları ve kardeşleri dışında ki erkekler yanında eller, yüz ve ayaklar hariç bütün vücutlarını örtmelerini emreder; mini etekli ve göğüs çatalları açıkta giyimi yasaklar. Bunu da cinsel tacizden korunma amacıyla açıklar:

“ Ey Peygamber/ Ey Yükümlü Kişi ! Eşlerine, kızlarına ve diğer mümin hanımlara söyle; toplum içine çıkacakları vakit başörtülerini taksınlar (24. Nur: 31) ve pardösü, çarşaf, manto gibi vücut hatlarını tamamen kapatan dış kıyafetlerini üzerlerine örtsünler. Gerek giyim kuşamlarında, gerek söz ve davranışlarında mümin bir hanıma yaraşan ağırbaşlı ve edepli tavrı göstersinler. Bu, onların saygıdeğer ve iffetli bir kadın olarak tanınmaları ve böylece, ahlâksız insanlar tarafından sözlü veya fiili tacize uğrayıp incitilmemeleri için en uygun çözüm yoludur. Bununla birlikte, hiç kimse elinde olmadan işlediği bir günah yüzünden veya İslâm’dan önce yaptıklarından dolayı sorumlu tutulmayacaktır. Çünkü Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir. Fakat kadının örtünüp iffetli davranması, tek başına da sorunu çözmez. ” Ahzab 33/59)

ETİKETLER: Manşet