islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4494
EURO
35,0400
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

MUTLUK İÇİN ÇOK ÇOK PARA DA GEREKMEZ

MUTLUK İÇİN ÇOK ÇOK PARA DA GEREKMEZ
10 Ocak 2023 10:00
A+
A-

Ülkemizde milyonlarca insan asgari ücretle ve bir o kadar emekli de daha az bir gelirle hayatını sürdürmektedir. Durumu daha iyi olanların çok yüksek gelir gurupları arasında olduğunu da söyleyemeyiz.

Değinilen bu sosyal grupların hepsinin mutsuz olduğu söylenebilir mi? Sağlıklı ve kanaatkâr bir insan inançlı olup akraba, komşu ve arkadaş çevresiyle iyi geçinip maddi ve manevi olarak yardımlaşabiliyor ve ilişkilerini de olumlu olarak sürdürebiliyorsa mutlu olmaması için bir sebep yoktur.

Hastalığın ve ölümün herkese ve her an gelebileceği dünya hayatında mutluluk için Dilek Sabancı’nın dediği gibi öyle milyonlarca dolara ihtiyaç yoktur. Kaldı ki Aziz Peygamberimiz Hz Muhammed’in ifadesiyle insan maddi bakımdan kendisinden aşağıda olanlara ve insanlık değerleri bakımından yukarıda olanlara bakmadıkça ruhsal istikrar sağlayamaz. Durumunu değerlendirip mutlu da olamaz.

Bir de mal varlığının insanı kibre götürüp şehvetlere ve egemenlik ihtirasına taptırması olgusu vardır ki bu gibi insanlar,  çok da olsa  sahip oldukları ile tatmin bulamazlar. Deniz suyu içen insanlar gibi susuzlukları artar.

Hulasa önemli olan Allah’a ve ölü sonrası hayata imanla ve helal yollarla kazanılacak nimetlere kanaatle güç ölçüsünde paylaşımcı ve verici olarak yaşamak… dünya ve ahiret mutluluğun yolu  budur.

 

“Dilek Sabancı’nın , Radyo Sputnik’te yayınlanan Meliha Okur’la Anlat Bana programının konuğu olduğunda söyledikleri” yazdırdı:

“Okur’un “Bir insan için ne kadar para gerekli?” sorusuna yanıt veren Sabancı, ‘Milyar dolarlar değil yani milyon dolarlar da yetebilir’ dedi,

İnsanların nasıl şartlarda rahat yaşayabileceğini anlatan Sabancı, şu ifadeleri kullandı:

İnsanın iyi bir evi olması, arabası olması, rahat yaşayabileceği bir parası olması ama bu para bana göre milyar dolarlar değil. Milyon dolarlar da yetebilir veya bazı insanlara 1-2 milyon dolar da yetebilir. Onun dışında istediği zaman seyahat edebilecek. 50 milyon ile 100 milyon dolarınız olsa rahat rahat yaşarsınız ama bence de 50-100 milyon dolara değil de daha düşük rakamlarla daha çok mutlu olabilmek daha büyük başarı. İyi bir işiniz olsun, eviniz olsun, arabanız olsun, hastalandığınızda hastaneye gidecek paranız olsun, denize merakınız varsa tekneniz olsun, başka insan ne ister ki? Steve Jobs hayatı boyunca para kazandığını ama dostlarıyla, sevdikleriyle paylaşamadığını ve paranın kanseri yenemediğini söylüyor. Bugünkü aklım olsa çevreme daha çok önem veririm diyor, bu çok büyük bir laf.}

Aman Dilek Sabancı’yı Ciddiye Almayın

Aman siz siz olun Dilek Sabancı ve benzerlerini ciddiye almayın. Almayın ki karamsarlığa düşmeyin. İnsan mevcut imkanları içinde iyi bir kul olmaya çalışarak da mutlu olabilir. Kaldı ki gerçek mutluluk ebedi hayatımızda sağlayabileceğimiz mutluluktur.

Geliniz biz, Kur’ân’da biz öğretilen dua çizgisinde  dünya ve ahiret mutluğuna birden olalım:

Ey Rabbimiz! Bize dünya hayatında güzellikler ver. Ahiret hayatının güzelliklerine erdir.  Bizi Cehennem azabından da koru.” (Bakara 2/ 202)

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.