islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5286
EURO
34,9017
ALTIN
2.439,53
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail’in Gazze’ye Tıbbi Malzeme Sağlama Yasağının “Ciddi” Yansımaları Konusunda Uyardı!

İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail’in Gazze’ye Tıbbi Malzeme Sağlama Yasağının “Ciddi” Yansımaları Konusunda Uyardı!
1 Şubat 2022 08:49
A+
A-

Filistin İnsan hakları Merkezi (PCHR), İsrail makamlarının Gazze Şeridi’ne 10 aydan uzun süredir tıbbi ekipman tedariki yasağının devam etmesinin “ciddi” sonuçları konusunda uyardı. Merkez, yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye tedarikini engellediği bu cihazların, Şerit ‘teki devlet hastanelerinde sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyan binlerce hastanın hayatını kurtaracağını söyledi.  “İşgal makamları Gazze hastanelerinde tıbbi radyoloji hizmetleri için gerekli yeni ekipmanların tedarikini 10 aydır engelliyorlar” dedi.

“İsrail ayrıca, hastalıkların teşhisinde veya hastaların tedavisinde önemlerine rağmen, çok sayıda tıbbi cihazın onarımı için yedek parça tedarikini yasaklıyor” dedi.

“Gazze’de 2 milyondan fazla vatandaş tedavi için hükümetin sağlık tesislerine güveniyor” diyen Bakan, bu tesislerin halihazırda İsrail ablukasının ve iç siyasi bölünmenin yansımalarının yol açtığı ciddi bozulmalardan muzdarip olduğunu belirtti. Merkez, İsrail’i; Dördüncü Cenevre Sözleşmesi uyarınca işgalci bir güç olduğu için öncelikle Gazze bölgesinin nüfusuna tıbbi malzeme sağlamaktan sorumlu tutuyordu. Merkez, uluslararası toplumu ve Dünya Sağlık Örgütü’nü İsrail’e yükümlülüklerini yerine getirmesi ve tüm tıbbi ihtiyaçların Gazze Şeridi’ne getirilmesine izin vermesi için baskı yapmaya başladı.

Bakanlık ayrıca, İsrail ablukasının bir sonucu olarak 15 yıldan fazla bir süredir ilaç, malzeme ve tıbbi cihaz eksikliği nedeniyle bir krizle karşı karşıya olduğunu defalarca belirtti. İsrail 2007’den bu yana Gazze’nin iki milyondan fazla Filistinlisine abluka uygulayarak ekonomik ve yaşam koşullarında çarpıcı bir bozulmaya neden oldu..

HABER ÇEVİRİSİ: BETÜL CEYDA ERİLLİ 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.