islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İNSANİYETİN VAR OLSUN GAZZELİM! BU DA GEÇER YÂ HÛ…

İNSANİYETİN VAR OLSUN GAZZELİM! BU DA GEÇER YÂ HÛ…
18 Aralık 2023 09:00
A+
A-

İnsaniyetin Var Olsun Gazze’lim…

23 Ekim 2023 tarihinde karşılıksız serbest bırakılan 85 yaşındaki İsrailli kadın/Yochaved Lifshitz, Hamas askerlerinin elini sıkarak ve teşekkür ederek vedalaştı. Bunu neden yaptığı kendisinden sorulduğunda; “ bana anneleri gibi davrandılar. Tüm ihtiyaçlarımı karşıladılar. (Affedersiniz) Tuvaletimi yaptığım yeri bile bana temizletmediler.” cevabını verdi.
Yine sağlık problemleri olan yaşlı bir İsrailli rehinenin Kassam Tugayları askerinin kucağında taşınarak görevlilere teslim edildi. Muhteşem bir insanlık ve merhamet abidesi bir sahneydi.

Anne Daniel ile kızı Emilya’nın Kassam Tugayları askerlerine yürekten gelen bir mutluluk ile el sallayarak veda etmeleri, kesinlikle dünya insanlarının zihnine kazınan unutulmaz bir sahneydi. Ve bu annenin yazdığı ve Hamas’a verdiği teşekkür mektubu, Bir rehineden değil de sanki aileden, kardeşten kaleme alınmış gibiydi. Özetle: “ Haftalardır bize eşlik eden generaller! yarın ayrılacağız. Size tüm kalbimle teşekkürler ediyorum. Bana ve kızdım Emilia’ya gösterdiğiniz insaniyetiniz olağanüstüydü. Onu her fırsatta odanıza davet ettiniz, onun arkadaşı oldunuz. Ona bir dadı gibi saatlerce ve sabırla davrandınız. Tatlılar, meyveler ve elinizde var olan her şeyi yağdırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Sizin gibi iyi insanların ilgisi sayesinde kızım kendini Gazze’de bir kraliçe gibi gördü. Çünkü ona nezaket ve şefkatle davrandınız. Gazze’de başınıza gelen ağır kayıpları ve buna rağmen nazik davranışınızı hep anlatacağım. Size ve ailenize sağlık ve sevgiler dilerim.”Danial ve Emilia.

Hele ki, bir genç kızın kucağındaki köpeği ile mutlu ve güler yüzle vedalaşması, Hamas’ın insanlara olduğu kadar hayvanlara bile misafir muamelesi yapması, müthiş bir vicdan ve şefkat dersiydi. İnsaniyetin var olsun be Gazzeli’m!
50 İsrailli ve dört Taylandlı rehinelerin aile yakınlığı ve sıcaklığı ile güler yüzle Hamas askerlerine sarılarak ve el sallayarak vedalaşması İsrail’i ve Netanyahu‘yu çıldırttı. Daha fazla dayanamadı ve “İNSANÎ ARA”yı, kara güne, Gazze’yi de cehenneme çevirdi maalesef.
Peki ya İsrail’in zorla ve göstermelik bıraktığı Filistinlilere gelince; ne el sallayacak kolları, ne yürüyecek ayakları, ne de insana bakacak gözleri vardı. Hatta baksa bile tanıyacakları, hatırlayacakları ne akıl, ne idrak ve ne de hafızaları kalmıştı. Tek kelime ile insanlıktan çıkarılmışlardı. Nasıl yani? 9 Aralık 2023’te medyaya yansıyan görüntüler, alenen zülüm ve vahşetin belgesi değil midir?

Gazze, Beyt Lahya’daki okula sığınmış sivilleri terörist yakaladık yalanıyla topladılar. İç çamaşırlarına kadar soydular ve dünyaya Show yaptılar. Aç, susuz, tuvaletsiz ve her türlü darp ve işkence ile tam dört gün sorguladılar. Ardından bilinmeyen yerlere götürdüler. Ki bu, görünen ve de özellikle de aşağılamak maksadıyla alenen yapılan işkencelerden sadece birisi. Ya bir de gizli, kapalı kodeslerde ve hücrelerde ağıza alıp dile dökülemeyen sınırsız ve sayısız işkenceler insanda el-ayak, göz-kulak, akıl-hafıza mı bırakır?
Ama bütün bunlara rağmen ölümden korkmayan, ölümü öldüren müthiş bir iman, metanet ve direnç var o Gazze’limde. Evladını eliyle kefenliyor soğuk yüzünden öpüyor ama ne isyan ediyor, ne de lanet okuyor. Sadece الحمد لله، الله اكبر diyor ve Allah’ı yüceltiyor. لا حول ولا قوة الا بالله deyip Allah’a sığınıyor.

Ve biliyor ki, birgün Allah’a güvenen, iman eden mü’minler mutlak kazanacak. Zafer aydınlığıyla parıldayacak nurlu sabahı beklerken dilinde; أليس الصبح بقريب SABAH YAKIN DEĞİL Mİ? (Hûd,11/81) ayeti dilinde, yüreğinde ve hayatında zikir, dua, ve gayretiydi.
İşte o ŞAFAK, ZALİMLER İÇİN HELÂK, MÜ’MİNLER İÇİN ZAFER VE ÖZGÜRLÜK OLACAK İNŞALLAH…

Nuri Çalışkan 

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.