islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4704
EURO
34,8750
ALTIN
2.433,14
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

HAMAS BİTİRİLEMEZ GAZZE’NİN NÜFUSU AZALTILAMAZ

HAMAS BİTİRİLEMEZ GAZZE’NİN NÜFUSU AZALTILAMAZ
26 Kasım 2023 13:00
A+
A-

Bakan Göktaş, yaşam hakları yok sayılan Gazze’li kadınları anarak şöyle dedi:

“İsrail yönetiminin yaptığı korkunç katliamda öldürülenlerin yüzde 73’ünü kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. BM Nüfus Fonu’na göre, Gazze’de yaklaşık 55 bin hamile kadın bulunuyor ve her gün 200 doğum gerçekleşiyor.

Yaşanan travma ve hastanelerin bombalanması neticesinde doğumların birçoğu ne yazık ki ölümle sonuçlanıyor. Tarihte hep mazlumun yanında yer alan Türkiye, yine zulmün karşısında durmakta, Filistin halkı için tüm imkânlarını seferber etmektedir. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerekli adımları atıyoruz. Bu kapsamda Saygıdeğer Hanımefendinin öncülüğünde Gazze’de yetim çocuklarımızı, mazlumların sığınağı olan ülkemize getirmek için girişimlerimizi başlattık” dedi.

NÜFUS ARTIŞI ÖNEMLİ VE HAYATİDİR

Nüfus ve nüfus artışı son derce önemli ve hayatidir.

Yıllar önce Yiğit Bulut’un Habertürk’ün başında olduğu dönemde onunla bir programa çıkmıştım.

İngiltere, Japonya ve Fransa gibi ülkelerin büyük nüfusları olduğunu,  bizim gibi ülkelerin de nüfusunu artırmaya ihtiyaçlı olduğuna değinmiştim ki bana  1985 yılında Vehbi Koç’un önderliğinde kurulan Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması (TAP) Vakfı ve bu vakfın nüfus artışını önleme çalışmasından söz etti.

Bu günlerde oğlu Rahmi Koç da aynı kafada.

Vehbi Koç’un bu konuda hata ettiğini dile getirdim.

Bu gün 85 milyon nüfusu olan Türkiye’nin,  nüfusunun 25 milyon olduğu döneminden daha zengin olduğu gerçeğine kim itiraz edebilir?

Kaldı ki bu gün 25-30 milyon nüfusa sahip olsaydık bu kadar gelişemezdik. Amerika ve müttefiki olan Batı ülkeleri örneğin Yunanistan’ı üzerimize çoktan  salmışlardı.

HAMAS

İsrail’in tecavüzleri ve bombaları altında doğup büyüyen Hamas yalnız olduğunu bildiği için gücü ölçüsünde hazırlığını yaparak 7 Ekim’de İsrail’e baş  kaldırdı. İsrail’in karizmasını çizdi ve kendisiyle yüz yüze çatışamayan İsarail’i dize getirdi.

İsrail’in yapabildiği Amerika ve İngiltere desteğinde yukarıdan bombalamak. Enkaz altındakilerle birlikte yaklaşık 20  bin  Gazze’li öldü. Bir bu kadarı daha da ölebilir. Ötesi üçüncü dünya savaşını başlatır.

ÖLEN GAZZELİLER ŞEHİT VE CENNETLİK

Ölen Gazze’li çocuklar, ana babalarına şefaatçi, yetişkinler ise şehit, Cennet’i kazanacaklar. İslam açısından bakıldığında kayıp yok, kazanç var.

Haberimize gelirsek 55 000 kadın hamile. Yani yedi sekiz ay sonra Gazze nüfusu artıya geçecek.

Hamas bir iman ve cihad hareketi olduğu için bitirilemez, Gazze’nin nüfusu da eksiltilemez.

İsrail attığı bombalarla kendisini boğacak yeni Hamasların yetişmesine katkı vermekten  başka bir şey yapamayacak.

ETİKETLER: Manşet