islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
44,8573
EURO
52,8184
ALTIN
6.966,26
BIST
14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Yağmurlu
13°C

Irak’ın Anbar kentinde bombalı saldırı, 2 subayı öldürdü

Bir askeri güç, Anbar’ın batısındaki Akashat kasabasında rutin bir tarama operasyonu yürütürken patlayıcı bir cihaz patladı.

Irak’ın Anbar kentinde bombalı saldırı, 2 subayı öldürdü

Bir askeri güç, Anbar’ın batısındaki Akashat kasabasında rutin bir tarama operasyonu yürütürken patlayıcı bir cihaz patladı.

Mirat Haber Ajansı

Bir askeri yetkiliye göre, Cumartesi günü Irak’ın batısındaki Anbar eyaletinde düzenlenen bombalı saldırıda iki subay öldürüldü. Bir askeri güç, Anbar’ın batısındaki Akashat kasabasında rutin bir tarama operasyonu yürütürken patlayıcı bir cihaz patladı. Sorumluluk iddiası yoktu, ancak memur, saldırının arkasında muhtemelen DAEŞ terör grubunun olduğunu belirtti.

Kuzey Kerkük ilindeki güvenlik kontrol noktalarına düzenlenen saldırılarda sekiz güvenlik personeli öldü ve 12 kişi yaralandı. Iraklı yetkililer saldırıların arkasında DAEŞ olduğuna inanıyor. Haziran 2014’te DAEŞ terörist grubu Musul, Salahuddin ve Anbar vilayetleri ile Diyala ve Kerkük’ün bir kısmını Irak güçleri tarafından ABD liderliğindeki bir koalisyonun desteğiyle 2017 sonlarında gruptan geri alınan bölgeleri ele geçirdi. Irak ordusu, DAEŞ’in son zamanlarda kırsal alanlarda uyuyan hücrelerini seferber ettiği bu bölgelerde terör grubuna karşı sık sık operasyonlar düzenlemeye devam ediyor.

Bomb attack kills 2 soldiers in Iraq's Anbar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.