islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5200
EURO
34,7937
ALTIN
2.424,45
BIST
9.730,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

İran: “ABD Özür Diler Anlaşmaya Sadık Kalırsa Barış Olur”

İran: “ABD Özür Diler Anlaşmaya Sadık Kalırsa Barış Olur”

Mirat Haber Ajansı

İran devlet televizyonuna göre İran cumhurbaşkanı Salı günü yaptığı açıklamada, ABD’nin özür dilemesi ve 2015 nükleer anlaşmasına geri dönmesi durumunda Tahran’ın Washington ile bir anlaşmaya varabileceğini söyledi. Ruhani, bir sonraki ABD yönetiminin seçimden sonra Washington’un İran politikasını değiştirmesini beklediğini de sözlerine ekledi. Trump Pazar günü destekçilerine, yeniden seçilirse İran ile dört hafta içinde bir anlaşmaya varacağını söylemişti.

Washington, 2018’de nükleer anlaşmayı bozduktan sonra, geçen hafta, anlaşma kapsamında kaldırılan İran’a yönelik BM yaptırımlarını yeniden uygulamaya çalışacağını söyledi, ancak bu hareket kabul görmedi. Bu doğrultuda bir ABD kararı, 15 üyeli BM Güvenlik Konseyi’nde yalnızca tek başka ülkeden (Dominik Cumhuriyeti) destek aldı. Diğerleri çekimser kaldı veya red oyu verdi. Anlaşmadaki diğer katılımcılar, Çin, AB, Fransa, Almanya, İran, Rusya ve Birleşik Krallık, Trump’ın 2018’de tek taraflı olarak anlaşmadan çıkma kararı nedeniyle, ABD’nin bir snapback mekanizmasını tetikleme konusunu tartışıyorlar. Trump, anlaşmanın diğer tüm katılımcılarının itirazlarını görmezden geldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.