islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

İran: Korona Bitince Sağlıkçılara Ucuz Tatil

İran: Korona Bitince Sağlıkçılara Ucuz Tatil

İran turizm bakanlığı Pazartesi günü 676 dört ve beş yıldızlı otelin, koronavirüs pandemisinden sonraki dönem için tıp uzmanlarına yarı fiyatlı indirimler sunduğunu açıkladı. Bakan Ali Askar Munisen, koronavirüsle mücadeledeki çabaları ve fedakarlıklarını onurlandırmak için sağlık profesyonellerine otellerde ve turizm tesislerinde en az yüzde 50 indirim onaylandığını söyledi. Munisen, belirtilen turizm tesislerinin bir listesinin Sağlık Bakanlığı’na gönderildiğini de sözlerine ekledi. Nisan ayı sonunda, İran Arkeoloji Derneği de koronavirüs pandemisi yenildikten sonra tıp profesyonellerinin seyahat kuponları almasını önerdi.

Bir turizm ülkesi olan İran, COVID-19’un uluslararası turizm üzerindeki etkisini analiz eden Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından yayınlanan verilere göre 2020 yılının ilk üç ayında, geçen yılın aynı dönemine göre, dış gelirlerde ortalama yüzde 15,8 düşüş yaşadı. Bu ayın başlarında İran turizm bakanlığı, tatil ve yaz öncesinde ülke çapında seyahatler için yeni güvenlik yönergeleri ve talimatları açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.