islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
ALTIN
2.325,52
BIST
9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İran Rejimi Müslüman Sivilleri Katlediyor

İran Rejimi Müslüman Sivilleri Katlediyor

İran’daki Ayetullah diktatörlüğü, sivillere yönelik baskılarını arttırmaya devam ederken bir yandan da Sünni köyleri bombalamaya devam ediyor. Önceki gün Belucistan’da köyleri bombalayan İran ordusu iki kadın ve bir çocuğu katletti. Alınan bilgilere göre 30 civarında da sivil yaşlı, kadın ve çocuk da yaralandı.

İran rejiminin Müslümanlara yönelik bu katliamlarına karşı İslam dünyasından ve İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan hiçbir tepki gelmemesi dikkat çekiyor.

Sistan ve Belucistan eyaletinin başkenti Zahedan yakınlarındaki Şuro bölgesine yaklaşık bir tabur zırhlı askeri birlik saldırdı. Habere göre saldırıda iki kadın ve bir çocuk hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz gün erken saatlerde Kurin İlçesine bağlı Saidabad köyüne saldıran askerler, köy halkını ateş yağmuruna tuttu.

Hafif piyade silahlarının yanısıra ağır silahlar da kullanan İran zırhlı birlikleri ardından topçu saldırısı başlatarak köylerdeki yapıların neredeyse tamamını yıktılar.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre İran rejiminin bölgede Müslümanlara yönelik ağır silahlı saldırıları halen devam ediyor. mirathaber.com’un ulaştığı yerel muhabirlerden alınan bilgilere göre uluslararası yasalara göre terör örgütü olduğu belirlenen Devrim Muhafızları adlı silahlı yapıya bağlı teröristler, 1 Ocak günü Müslümanların yaşadığı Sistan Belucistan’a yönelik ağır saldırılar başlattı. Müslüman köylere yapılan saldırılara karşı direnen Müslümanlar çatışmaya girdi. Edinilen bilgilere göre Devrim Muhafızları adlı terörist ordunun da kayıp verdiği belirtiliyor.

Belucistan’da Müslümanlara yönelik saldırı haberini doğrulayan İran rejimi, ölen sivil ve asker sayısı hakkında bir bilgi vermekten kaçındı.

Rejimin yaptığı açıklamada askeri güçlerin Gholam Şahbağş ve grubundan beş kişiyi öldürdüklerini iddia edildi.

İran’da Ayetullah diktatörlüğü, Başta Sistan Belucistan olmak üzere ülkede Müslümanlara yönelik silahlı baskı ve asimilasyon politikası uyguluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.