islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4643
EURO
34,7320
ALTIN
2.435,54
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İran’da Gaz Akışı Kısmen Başladı

İran’da Gaz Akışı Kısmen Başladı
26 Ocak 2022 15:26
A+
A-

İran Türiye’ye verdiği doğal gazı 10 gün süreyle durdurmuştu. Bunun üzerine çıkan bir çok habere göre yetkililerden açıklamalar gecikmedi. İran’ın kestiği gazın krizi hala sürüyor. Sanayide yaşanan kesintilerin etkisi her alanda görülüyor. İran’ın Türkiye’ye verdiği doğalgazı 10 gün süreyle durdurması üzerine BOTAŞ bölgeye heyet göndermişti. Kesintinin sebepleriyle ilgili bir çok yorum yapılmış, konuyla alakalı konuşulmuştu. Dilek Güngör’ün aktardığına göre İran’ın ‘teknik aksaklık’ belirterek kestiği doğalgazın akışına kısmi olarak tekrar başlandığını aktardı. Önümüzdeki günlerde de daha da artarak gaz akışı sağlanacağını dile getirdi. Dilek Güngör, İran’dan gelen doğalgazın akışına kısmen başlandığını duyurdu. Güngör, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin haftasonu yaptıkları telefon görüşmesini işaret ederek şunları söyledi:

“Bu görüşmeden sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar başkanlığındaki bir heyet Tahran’da görüşmelerde bulundu. İran’da Enerji Bakanlığı ve milli gaz şirketi (NIGC) ile bir araya gelindi. Öğrendiğime göre, İran’dan gaz akışı kısmen başladı. Önümüzdeki günlerde miktar daha da artacaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.