islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

ŞEHİT TEĞMEN ERİL ALPEREN EMİR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ŞEHİT TEĞMEN ERİL ALPEREN EMİR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
13 Aralık 2023 15:57
A+
A-

Şehit Teğmen Eril Alperen Emir için Cenaze Namazı…

“Ankara’nın merkezindeki Ahmet Hamdi Akseki Camisi, bugün önemli bir törene ev sahipliği yaptı. Tören, Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit düşen Piyade Teğmen için düzenlendi. Şehit Teğmen Eril Alperen Emir’in anısına duygusal bir cenaze töreni gerçekleştirildi.” Bu tören, şehidin ailesi, yakınları ve silah arkadaşları için son derece anlamlı bir veda anıydı.

Devletin üst düzey protokol üyeleri, cenaze namazını kılmak üzere caminin geniş avlusunda toplandılar. “Şehit teğmenin naaşı, cenaze aracından alınıp Türk bayrağına sarılı tabuta konuldu. Askerler, tabutu saygıyla omuzlarında camiye taşıdılar.. “Törende, şehidin ailesi ve silah arkadaşları büyük üzüntü içindeydi. Topluluk, şehidin anısına saygıyla durdu.”. Bu tören, sadece şehidin yakınları için değil, tüm katılımcılar için de ulusal bir yas ve birlik duygusunu pekiştiren bir an oldu.

Cenaze namazı için devlet protokolünün saf tutmasıyla birlikte, şehit için helallik alınması da gerçekleşti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazında, duaların ardından şehit teğmenin naaşı omuzlarda taşınarak defnedilmek üzere hazırlandı.

Cenaze törenine katılan kalabalık, teğmenin vatanına olan bağlılığını ve fedakarlığını bir kez daha hatırlayarak, dua ederken duygusal anlar yaşadı. Türkiye genelinde birçok yerden gelen taziye mesajları, şehit Piyade Teğmen Eril Alperen Emir‘e olan saygı ve minnet duygularını yansıttı.

https://www.youtube.com/@MiratHaber

HABER YORUM

 

“Ve sakın Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin; hayır onlar diridirler. Fakat siz bunun şuurunda değilsiniz.” (Bakara 154)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.