islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3433
EURO
35,1097
ALTIN
2.308,93
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İran’dan ABD’yle İsrail’e Casus Zanlısına İdam

İran’dan ABD’yle İsrail’e Casus Zanlısına İdam

Mirat Haber Ajansı

ABD ve İsrail istihbaratına casusluk yapmakla suçlanan bir İran vatandaşı suçu sabit görülmesi sonucu Pazartesi günü idam edildi. Geçtiğimiz ay karar veren mahkeme sonucunda, Mahmud Musevi-Mecd’in bu yılın başında suikastla öldürülen eski Devrim Muhafızları komutanı Kasım Süleymani’yi önceki dönemlerde gözetlediğini ve hareketlerini ABD ve İsrail’e ilettiğine karar verdi. 2018’de tutuklanmıştı ve yetkililer, davanın bu yılın başlarında Süleymani’nin öldürülmesiyle ilgili olmadığını bildirdi. İdam İran basınında ön sayfa manşetlerinden verildi. Bu da uzmanlarca İran’ın yabancı istihbarat ağlarını kırıldığına ve ABD’nin veya başkalarının İslam Cumhuriyeti’ne girmesinin hala zor olması konusunda bir mesaj olarak nitelendirildi.

Haziran ayından bu yana bir düzine gizemli yangın ve patlama İran’ı sarstıktan sonra, ülke herhangi bir sabotajın gerilimlerde “tam bir tırmanmayı ateşleyebileceği” söylenmekte. İdam, milyonlarca İranlının geçen Kasım ayında hükümet karşıtı protesto gösterilerini organize etmekle suçlanan üç adama verilen ölüm cezalarını protesto etmek için sosyal medyayı kullandığı bir dönemde geliyor. Üçlünün infazı askıya alınmıştı. İnsan hakları eylemcileri üç adamın cezalarının gelecekteki protestocuları korkutmayı amaçladığını iddia ediyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.