islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3537
EURO
34,7945
ALTIN
2.440,19
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

İran’ın “Gerçek Vaat” Operasyonu: İlk Kez İsrail’e Saldırı

İran’ın “Gerçek Vaat” Operasyonu: İlk Kez İsrail’e Saldırı
15 Nisan 2024 12:11
A+
A-

İran’ın “Gerçek Vaat” Operasyonu: İlk Kez İsrail’e Saldırı

İran önceki gece, kendi topraklarından İsrail’e ilk kez saldırdı. 170 İHA, 30 seyir füzesi ve 120 balistik füzeyle büyük çapta bir saldırı düzenledi.

İran’ın “Gerçek Vaat” Operasyonu: İlk Kez İsrail’e Saldırı

İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliği’ni bombalayarak ölenlerin arasında 2 üst düzey generalin bulunduğu saldırısına misilleme olarak, İran ilk kez kendi topraklarından İsrail’e saldırdı. “Gerçek Vaat” adı verilen operasyonda İran, 320 mühimmat fırlattı. İran’ın, ABD ve Rusya’yı önceden bilgilendirdiği, komşu ülkelereyse saldırıdan 72 saat önce istihbarat paylaştığı belirtldi. Ancak, bu operasyonun gerçekleştirilme şekli sosyal medyada alay konusu oldu.

Kamikaze İHA’lar ve Füzeler: İsrail’de Yaralılar ve Hasar

İran’dan fırlatılan kamikaze İHA’ların 6 ila 9 saatte İsrail’e ulaştığı ve bölgedeki hava savunma sistemlerinin büyük bir çoğunluğunu etkisiz hale getirdiği açıklandı. Ancak, İsrail’in güneyindeki Necef askeri üssünün alt yapısında hafif hasar oluştuğu, bir kız çocuğunun İsrail’in önleme füzesi kaynaklı yaralandığı bildirildi. İsrail ordusu, saldırıların çoğunun etkisiz hale getirildiğini ancak bazılarının Ürdün, Irak ve Suriye semalarında imha edildiğini açıkladı.

Batı’nın Tam Desteği: ABD ve İngiltere’den Hamleler

ABD ve İngiltere, İran’ın saldırısına karşı İsrail’e destek vereceklerini açıkça dile getirdi. ABD Başkanı Biden, İsrail’in güvenliğine olan desteğin sarsılmaz olduğunu söyledi. Ayrıca İngiltere’den de İsrail’i korumak için harekete geçildiği açıklandı. İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki üslerden kalkan savaş uçakları ve yakıt ikmal uçaklarıyla İsrail’i korumak için gece boyu havada olduğu ifade edildi.

İran’dan Son Açıklama: Tehdit Devam Ediyor

İran’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, saldırının sonuçlandığını belirtse de İsrail’in bir hata daha yapması durumunda daha ağır bir karşılık vereceklerini dile getirdi. İran Dışişleri Bakanı, saldırı öncesi ABD’yi bilgilendirdiklerini vurgularken, İran Cumhurbaşkanı ise İsrail’in yeni bir saldırı gerçekleştirmesi durumunda daha güçlü bir şekilde karşılık vereceklerini ifade etti.

İsrail’in Beklenen Tepkisi: Yaralılar ve Maliyet

İsrail medyası, İran’ın saldırısının ülkeye 1,35 milyar dolarlık bir maliyeti olduğunu öne sürdü. Üst düzey bir askeri yetkili, savunma maliyetinin 4-5 milyar şekel arasında olduğunu belirtti. İsrail’in, İran’ın saldırısına karşı ne şekilde bir tepki vereceği ise merakla beklenmekte.

HABER YORUM

İsrail’e saldıran kim?

İran…

İsrail’in bu bölgede, yediği her haltı kayıtsız şartsız destekleyen kim?

ABD ve İngiltere..

İran saldırıyı başlatmadan önce kime haber veriyor?

ABD’ye…

Konunun anlaşılması açısından başka bir sorum yok… Zannediyorum mesele açık ve net bir şekilde anlaşılmıştır…

Olay, “Danışıklı dövüş” vesselam…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.