islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5585
EURO
34,9459
ALTIN
2.442,21
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

SUUDİ ARABİSTAN’DA UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE BÜYÜK BİR KAMPANYA

SUUDİ ARABİSTAN’DA UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE BÜYÜK BİR KAMPANYA
30 Mayıs 2023 16:30
A+
A-

Geçtiğimiz birkaç gün içinde Suudi Arabistan’da, Krallık’taki uyuşturucu kaçakçıları ve tacirleriyle mücadele etmek için büyük bir kampanya başlatıldı.

Bu kampanya hamlesi, sınır kapılarında ve güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği baskınlarda ele geçirilen uyuşturucu madde vakalarındaki artışla birlikte devreye girmiştir.

Kampanya, en tehlikeli uyuşturucu türlerinden biri olarak kabul edildiğinden dolayı “shabu” veya kristal uyuşturucu olarak isimlendirilen maddeyle yüzleşmeye odaklanıyor.

Uyuşturucu “metamfetamin” veya yerel olarak “shabu” olarak bilinen madde en tehlikeli uyuşturucu olarak kabul edilir. Ayrıca bu madde kullanan kimsenin algılayabileceği bir kokunun olmaması ile ayırt edilir.

Suç ve güvenlik bilimleri uzmanı Ahmed Al-Naki’nin Twitter hesabından yeniden paylaştığı bir televizyon röportajında ​​söylediğine göre, 14-25 yaş arası ergen kimseler kategorisi en çok istismara uğrayan kategoridir.

Bağımlılık tedavisi konusunda uzman olan Dr. Faysal Al-Bishi, shabu ilacının en büyük tehlikesinin, ilk kullanımlardan itibaren bağımlılık süreci başladığı için diğer maddelere göre bağımlılık oranının en hızlı olmasıdır, dedi .

Narkotik amfetamin ayrıca ölüme yol açabilecek kalp krizi, felç ve böbrek yetmezliğine neden olur. Ayrıca sanrılar, görsel ve işitsel halüsinasyonlar, izolasyon isteği, şüphe, sinirlilik, şiddet ve diğer sağlık sorunları . ve psikolojik problemler gibi başka semptomlara da yol açabilir.

Aynı manada twitterda uyuşturucu kontrolünün gerekliliğinden bahseden hashtagler, bazılarıyla birlikte geldiği gibi, bilinçsiz kişilerin kendilerini bilinçsiz hale getiren uyuşturucunun etkisi nedeniyle ateş etme, dövme veya bıçaklama suçlarını işlediği durumlara ait olumsuz sahneleri gösteren birçok görüntü içerir.

Diğer yandan bir kahve kreması sevkiyatında saklanan sekiz milyondan fazla uyuşturucu amfetamin tabletinin ele geçirilmesi davası, Suudi Arabistan’daki Narkotik Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından ele geçirilen ilk veya son dava değildi. .

Müdürlük, Twitter hesabında günlük olarak, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve teşvik etmekle suçlu bulunan kişilerin tutuklanmasını yayınlamaktadır. Ayrıca #بالمرصاد (Gözetim) sloganı altında, İçişleri Bakanlığı defalarca uyuşturucu maddelerin tanıtımını yapan taraf veya kişilerle ilgili her türlü bilginin bildirilmesi çağrısında bulunuyor.

Bu şekilde gerçekleştirilen yoğun kampanyalar, Suudi İçişleri Bakanı’nın uyuşturucu tacirlerine “darbe üstüne darbe” sözü verdiği tweet’indeki istikamette meydana geliyor.

Suudi makamları, medyanın uyuşturucuların tehlikelerine ilişkin farkındalığını artırmak ve kullanımını önlemek gayesiyle durumu kötüye kullananları veya destekleyenleri devlete bildirme hareketini teşvik etmek için çalışıyor.

Bir dizi medya şahsiyeti ve nüfuz sahibi, sosyal medya aracılığıyla farkındalık yaratmaya katılarak, bu belayı destekleyenleri bilgilendirmek ve kullanan kimseleri bu beladan vazgeçmeye teşvik etmek için bir çağrı yaptı.

Ancak Suudi Sağlık Bakanlığı’na göre, henüz Krallık 200.000’den fazla uyuşturucu bağımlılığı vakasından mustaripken, çok az vaka tedavi görüyor.

https://www.bbc.com/arabic/media-65576589

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.