islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5777
EURO
34,8293
ALTIN
2.419,06
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

İranlı bilim adamına suikaste yardımdan idam cezası

İranlı bilim adamına suikaste yardımdan idam cezası

Mirat Haber Ajansı

İnsan hakları örgütleri dün yaptıkları beyanatlarda, İran’da casusluk suçlamalarıyla idam cezasına çarptırılan İsveçli-İranlı bilim adamı Ahmed Rıza Celali’nin yakın zamanda infaz edilebileceğini bildirdiler. Uluslararası Af Örgütü Twitter’da yaptığı açıklamada, bir yargıcın 1 Aralık’ta Ahmed Rıza Celali’nin Recai Şehri hapishanesine nakledileceğini kakarı aldıüını belirtti. Raporlara İran’dan resmi bir tepki gelmedi. İsveç dışişleri bakanı geçen hafta İran’ın yakın zamanda Celali’nin ölüm cezasını alabileceği haberlerinin ardından İranlı mevkidaşı ile konuştuğunu söyledi.

İsveç’in başkenti Stokholm’deki Karolinska Enstitüsü’nde tıp doktoru ve öğretim görevlisi olan Celali, 2016’da İran’da tutuklandı ve daha sonra casusluktan suçlu bulundu. İsrail’e birkaç üst düzey nükleer bilim adamına suikast düzenlemesine yardım etmek için bilgi sağlamakla suçlandı. İran Yüksek Mahkemesi 2017’de ölüm cezasını onadı. İnsan hakları aktivistleri İran’ı diğer ülkelerden tavizler elde etmeye çalışmak için bir dizi çifte uyrukluyu tutuklamakla suçladı. Tahran, suçlamayı düzenli olarak reddetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.