islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Gazze Filistinli grupları Mahmud Abbas’ı İsrail görüşmelerini kesmeye çağırdı

Gazze Filistinli grupları Mahmud Abbas’ı İsrail görüşmelerini kesmeye çağırdı

Mirat Haber Ajansı

Gazze’deki Filistinli gruplar dün Filistin Yönetimi’ni (FY) İsrail ile görüşmeleri yeniden başlatma ve bunun yerine Filistin içi uzlaşmayı sağlama kararını geri almaya çağırdı. Hamas grubunun siyasi bürosu üyesi Halil el-Hayya, Gazze’deki Filistinli gruplarla yaptığı görüşmede, İsrail ile ilişkilerin geri dönüşünün ulusal uzlaşma yolunu engellediğini ancak tamamen başarısızlığa uğratmadığını söyledi. El-Hayya hareketinin stratejik kararının ulusal birliği ve ortak Filistin ulusal çalışmasını gerçekleştirmenin gerekliliği olduğunu belirtti.

FY, 17 Kasım’da İsrail ile güvenlik ve sivil koordinasyonun aylarca askıya alındıktan sonra yeniden başladığını duyurmuştu. İslami Cihad grubundan bir siyasi lider olan Halid el-Batş da Hamas’a hak verdi ve Filistin Yönetimi’ni İsrail ile koordinasyona dönme kararını tersine çevirmeye teşvik etti. El-Batsh, İsrail donanmasının Gazze’yi cezalandırıcı tedbirlerle tehdit etmek için geri döndüğü konusunda uyardı. Hamas ve El Fetih’ten temsilciler 16-17 Kasım tarihlerinde Kahire’de Filistin birliğini sağlama umuduyla görüşmeler yaptılarsa da görüşmelerden olumlu bir şey gelmedi. Yine Eylül ayında, Hamas ve rakibi El Fetih Türkiye’de bir araya gelerek yasama ve cumhurbaşkanlığı seçimleri yapmayı kabul etmişlerdi. Hamas’ın Gazze Şeridi’ni birkaç gün süren çatışmaların ardından 2007 ortasında El Fetih’ten ele geçirmesinden bu yana iki grup arasında anlaşmazlık devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.