
TÜRKİYE’NİN, İRAN-İSRAL SAVAŞINDA İRAN’A, HER PLATFROMDA VERDİĞİ DESTEK ORTA YERDE DURURKEN İRAN’IN, TÜRKİYE DÜŞMANLIĞINI ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ.
İranlı Yetkili Türkiye’yi Hedef Aldı: “Türkiye’ye Yenilgi Tattırmalıyız”
Press TV Başkanı’ndan Skandal Sözler
İran’ın resmi yayın organlarından Press TV’nin Başkanı Mehdi Khanalizadeh, Suriye üzerinden Türkiye’ye yönelik sert ve tehditkar ifadeler kullandı. Khanalizadeh, Türkiye’nin Suriye’de zafer kazandığını ve bölgeye üstünlüğünü dayattığını ileri sürerek, bu duruma karşı bir hamle yapılması gerektiğini savundu.
“Türkiye’ye Yenilgi Tattırmalıyız”
Khanalizadeh, “Türkiye, Suriye’de zafer kazanmış ve bölgeye üstünlüğünü dayatmıştır. Türkiye’ye bir yenilgi tattırmalıyız” sözleriyle, doğrudan Türkiye’yi hedef aldı. İranlı yetkili, Türkiye’nin çıkarlarına dolaylı yollarla zarar verilmesi gerektiğini ima ederek, “Komşu ülkelerden birinde (Türkiye), başka bir siyasi yapı aracılığıyla Türkiye’nin çıkarlarına darbe vurabiliriz” ifadesini kullandı.
Suriye’de İstikrar İran’a Zarar mı?
Khanalizadeh’in açıklamalarında en dikkat çeken bölüm ise Suriye’ye dair sarf ettiği sözler oldu. Suriye’de istikrarın sağlanmasının İran’ın çıkarlarına zarar vereceğini söyleyen Khanalizadeh, “Suriye’deki mevcut durumda istikrarın sağlanmaması, İran için çok önemli bir kazanımdır. Suriye’nin istikrara kavuşmasına izin vermemeliyiz” dedi. Bu açıklamalar, İran’ın bölgede istikrar yerine kaosu tercih ettiğini açıkça ortaya koydu.
Türkiye ve Katar’a ‘Demokrasi’ İronisi
Khanalizadeh ayrıca Türkiye ve Katar’ı da hedef alarak, “Şu anda, yönetimi elinde bulunduran teröristlerin hakimiyetindeki bir Suriye var. Demokrat olmayan Türkiye, Katar ve benzeri ülkeler şimdi Suriye’nin demokrasisi için endişeleniyorlar” dedi.
İranlı yetkilinin bu ifadeleri, Türkiye’nin Suriye’deki meşru güvenlik kaygılarını görmezden gelerek Türkiye, düşmanlığı yapmaktan başka bir şey değildir. İran rejimi, Beşşar Esat yönetimi ile bareber bir milyondan fazla insan; çocuk, kadın ve yaşlı denmeden onlar tarafından katledildi. İslam dünyasının İran’a, neden güven duymadıklarına dair bu yaşanan küçük bir örnektir. Tarih: İran’ın, İslam halklarına verdiği zararları anlatan sayısız tarihi vesikalarla doludur. Bu konu ile alakalı Mirat Haberde geniş çaplı bir haber yakında yayınlanacaktır.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube