islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İSKİ UYANMAYA BAŞLADI

İSKİ UYANMAYA BAŞLADI
30 Ağustos 2023 17:11
A+
A-

Mirat Haber olarak, İBB’yi su tasarrufu yapılması konusunda defalarca uyarmış, kapımızda bekleyen kuraklığın tehlikelerine dikkat çeken yazılar yayınlamıştık.

Vatandaşın zaruri su kullanımı dışında suyu dikkatli kullanması noktasında  tedbirlerinin  alınması ve duyurulmasını istemiştik.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) su tüketimi tasarruf tedbirleri kapsamında 28 Ağustos’ta bahçe ve peyzaj sulama aboneliklerini geçici olarak durdurma kararı aldı. İSKİ’den kararla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Dünyadaki yaygın uygulama ve ülkemizde yürürlükte olan mevzuat gereği Su ve Kanalizasyon İdarelerinin ana görevi; öncelikle insani tüketim amaçlı içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması olup su kaynaklarının yeterli olması halinde diğer çevresel su talepleri karşılanacaktır. Bu durum İSKİ Abone Hizmetleri Tarife ve Uygulama Yönetmeliğinin 24. Maddesinde; “İdarenin insani tüketim amaçlı içme ve kullanma suyunu temin etmesi esas olup kuraklık, tabi afet, savaş vb. olağan dışı hallerde insani su tüketiminin teminini sürdürebilmek gayesi ile şehre verilecek günlük su miktarında tasarrufa gidebilir, bu kapsamda insani su hakkı dışındaki abonelere su satışında geçici kısıtlamalar yapabilir, şeklinde hüküm altına alınmıştır.

SU KULLANIMINA YENİDEN İZİN VERİLECEKTİR

Açıklamanın devamında, “Yaşanan olağanüstü kuraklığa karşın hayati önem taşıyan su kaynaklarının korunması, suyun verimli kullanılması ve su israfının önlenmesi amacıyla İdaremiz, kentsel su yönetiminin gerektirdiği tüm önlemleri almakta ve vatandaşlarımıza kesintisiz içme suyu temin edilmesi için var gücüyle çalışmaktadır. Bu zor dönemin sorunsuz geçirilmesi için abonelerimize de sıklıkla ve çeşitli yollarla su tasarrufu çağrılarında bulunmaktayız.

Suyun daha verimli ve tasarruflu kullanılmasına yönelik duyurularımıza rağmen, günlük su tüketiminde arzulanan azalma sağlanamayınca, su arzının güvenliğini temini için bir takım tedbirler alma zorunluluğu hasıl olmuştur. İSKİ yaklaşık 7 milyon aboneye hizmet vermektedir.

7 milyon abone içerisinde ise 15.462 konut/işyerine ait bahçe ve peyzaj sulama aboneliği bulunmaktadır. Bu abonelerin aylık Su tüketimleri ortalama 100.000 m3 civarında iken son dönemlerde 800.000 m3 seviyesine ulaşmıştır. Bahçe ve peyzaj sulama abonelerinin kullandığı su miktarı ile yaklaşık 95 bin meskenin 1 aylık su ihtiyacı karşılanabilmektedir. Bu verileri değerlendiren İSKİ, 16 milyon İstanbullu hemşerimizi susuz bırakmamak, abonelerimizin öncelikle içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması adına bahçe ve peyzaj sulama abonelerinin su kullanımlarının geçici olarak durdurulmasına ilişkin karar almak durumunda kalmıştır. Barajlardaki su rezervlerimizin istenilen seviyelere ulaşması halinde alınan karar gözden geçirilerek bahçe sulama aboneliklerinin su kullanımına yeniden izin verilecektir.”

MİRATHABER.COM

İBB YÖNETİMİ VE MECLİSİ HALKIMIZI NİYE UYARMAZ? BU NE SORUMSUZLUK?

 

ETİKETLER: İBB, İSKİ, Manşet, su
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.