islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3775
EURO
34,7710
ALTIN
2.440,67
BIST
9.996,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Tokyo Olimpiyatlarında Tekerlekli Camii

Tokyo Olimpiyatlarında Tekerlekli Camii
17 Şubat 2020 17:54
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Bu yıl yapılacak 2020 Olimpiyat Oyunları için Tokyo’ya gelecek binlerce Müslüman sporcu, memur ve destekçiye namaz kılmaları için uygun bir yer bulmak zor olabileceği sorununun çözümü, bir kamyon hörünümünde Tokyo sokaklarında dolaşıyor.

Oyunlar Temmuz ayında başlayacağında, şu anda yapım aşamasında olan olimpiyat köyünde mescitler bulunacak. Bununla birlikte, bazı mekanlarda belirlenmiş bir alan olmayabiliyor. Japon başkentindeki otellerde ve ortak alanlarda dua alanlarının eksikliği de var. İşte bu noktada park edilmiş bir kamyonun arkasında açılan tam donanımlı 48 metrekarelik bir mescidi ve abdest yeri olan Mobil Camiler devreye giriyor. Bunu planlayan firma olan Yasu Projesi adkı kuruluş, 24 Temmuz – 9 Ağustos tarihleri ​​arasında sürecek olan Olimpiyatlar sırasında ana olimpiyat köyü dışında kalan alanları hedeflemekte. Kuruluşun genel müdürü Yasuharu Inoue, sporcuların ve destekçilerin ibadetlerde kamyonu kullanacağını umuyor. Waseda Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2018 sonunda Japonya’nın 105 camisi ülke çapına yayılmış, birçoğu küçük, beş vakit namaz kılacağı düşünülen Müslümanlara yetmeyebilir.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.