islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İslam Aile Hukuku’nu Yunan tanırken Cumhuriyet ricali tanımadı mı?

İslam Aile Hukuku’nu Yunan tanırken Cumhuriyet ricali tanımadı mı?



Yukarıda linki verilen haberi lütfen iyi okuyunuz. Okuduktan sonra değerlendirmelerimiz daha iyi anlaşılabilir.

Yıllar önce batı Trakya’ya yaptığımız bir gezi sırasında Gümülcine müftülüğüne uğramıştık. Ziyaretimiz sırasında evlilik sözleşmesinin müftülük aracılığıyla İslâm Aile Hukuku’na göre gerçekleştirildiğini öğrenmiştik.

Yukarıda linki verilen haberle birlikte boşanma ve miras işlemlerinin de İslam Hukuku’na göre düzenlendiğini öğrenmiş/hatırlamış olduk.

Cumhuriyetin ilk yıllarında ilim ve fikir adamları olmaktan çok batı taklitçisi eylem adamları olan Cumhuriyet ricali tercüme yoluyla kanunlar hazırlatıp yürürlüğe koydular. Yunanistan’da Müslümanlara tanınan evlilik, boşanma ve miras hükümlerini İslâm Hukuku’na göre düzenleme hakkını ülkemiz Müslümanlarına tanımadılar.

Bu durum İslâm karşıtlığı değil de nedir? İnkılab kanunlarına itirazlarımız ısrarla Cumhuriyet karşıtlığı olarak yorumlandı. Oysaki baş kaldırımız Cumhuriyet’e değil, batı(l)perest kadrolar eliyle gerçekleştirilen kabul edilemez tercüme yasaları kanunlaştırma cinayetlerine idi. Tercüme yasalara muhatap olan ilk nesil bunları içselleştirmedi. Bu yasalar döneminde doğan büyüyen nesil ise kayıplarımızı bilmediği için yapılanları da anlayıp yeremedi.

-Bilfarz iyi/faydalı olsalar dahi- Milletin onayını almadan bir avuç insanın tercüme yoluyla yasalar teşri edip uygulamasını millete dayatması zorbalık değil de nedir?

 Not: Aşağıda linki verilen ilgili makalemizin okunmasını tavsiye ederiz.

www.mirathaber.com/nikah-laik-kurum-olan-muftulukte-kiyilmakla-dini-olur-mu-muftuluklere-nikah-kiyma-yetkisi-veren-duzenleme-kabul-edildi-14-2110h.html

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.