islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5014
EURO
34,8251
ALTIN
2.487,86
BIST
9.571,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

İSLAM BU SEÇİMİN DE YASAKLISI

İSLAM BU SEÇİMİN DE YASAKLISI
13 Mayıs 2023 10:00
A+
A-

Baskıcı-dışlayıcı ve ötekileştirici olan Jakoben Laiklik, ülkemizin egemeni olmuş, hayatımızı bütünüyle kuşatmıştır.

Eğitim, hukuk, ekonomi ve sanat başta olmak üzere bütün toplumsal hayat onun tekelindedir.

Dünya emperyalizmi gibi ülkemiz jakoben laikliği de İslam’ı hedef almıştır.

Zalimleşen bu  sistem, kendisini anayasal koruma altına almış ve İslam’ın bir hayat düzeni olarak talep edilmesini anayasal suç haline getirmiştir.  Sistemin kurucusu da  5816 ile korunma altına alınmıştır.

Kurucu İrade doğrultusunda Diyanet ve ilahiyatlarla da korunan laik sistem, seküler her düzene açıktır.  Kapitalizm, Liberaliz ve hatta Komünizm bile meşrudur ama İslam yasaklıdır.

Kendisine göre ahval-i şahsiyenin; evlenme – boşanma ve mirasın bile yapılandırılamadığı İslam’ın bağlıları kamusal alanlarda yasaklıydı.

Laik düzene bağlı kalınacağına resmi yeminle onay verilecek olsa bile kişisel hayatlarında namazlı olup içki içmeyen ve tesettürlü olanlara  yargı, yönetim ve ordu kapalıydı.

Yirmibir yıllık AK Partisi yönetiminde jakoben laiklik kısmen demokratikleştirilerek şahsi hayatlarında Müslümanca yaşayanlar, laik düzenin adamı ve uygulayıcı olmak koşuluyla üst düzey yönetim ve yargı makamlarına atanabilmiş, orduda da yer bulabilmişlerdir.

Artık laik düzen bu toprakların bin yıllık düzeni imiş gibi ona itirazı olan da yok gibi.

Ülkemizde bir seçim yapılıyor. Ülkemizin gelecek uzun yıllarını etkileyecek olan bu seçimde konuşulmayan tek şey İslam.

Dünya tıkandı. Üçüncü dünya savaşına doğru gidiyor.  Dünya gibi Ülkemiz de adalet ve merhamet devrimleri bekliyor.  Bir diğer anlatımla insanlık, Yaratıcımızın uzanan rahmet eli olan  İslam’a muhtaç.

Ama o, hâlâ yasaklı.

Bu böyle devam edemez. Zalimleşen kafir seküler düzenlerin kan, gözyaşı ve sömürüden başka insanlığa verecek bir şeyleri kalmamıştır.

Artık İslam’ın bir hayat düzeni olarak devreye sokulması, devrimlerinin başlatılması gerekir. Artık reel -ideal dengesi içinde bir yerden başlamak gerekir:

Örneğin “halihazır imkan ve şartlar dahilinde iktisadi faaliyetlerin, piyasa ve finansman işlemlerinin olabildiğince fıkhî meşruiyete uygun seyretmesini sağlayacak ictihadlar ortaya konurken, eş zamanlı olmak üzere İslam ahlak ve değerlerinin karşılık bulduğu, sömürü ve haksız kazanç unsurlarından bütünüyle arındırılmış bir pazar/iktisat düzeni oluşturma sorumluluğu/ideali doğrultusunda cihad…” edilmelidir.

“ Aynı şekilde mevcut siyasi rejim ve konjönktür dahilinde, kazanma potansiyeli olanlar arasından İslam’ın ve Müslümanların maslahatına en uygun adayın işbaşına gelmesi için açık destek verilirken, yine eş zamanlı olmak üzere adil rejim tesisi ve  medeniyet inşası için canla başla cihad “ edilmelidir

Ali Rıza Demircan

İslam, Laik düzen, Bir Yerden Başlamak, Seçim Yasaklısı

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.