islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4877
EURO
34,7551
ALTIN
2.492,56
BIST
9.531,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

İslam Dünyasına Homoseksüel Tuzaklar: Mısır

İslam Dünyasına Homoseksüel Tuzaklar: Mısır
8 Mayıs 2020 19:23
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Mısır’lı tanınmış sinema oyuncusu Hişam Selim, ülkede yaygın olarak izlenen Kahire ve İnsanlar adlı röportaj programında Mısır halkına hitaben kendi öz kızı Nura’nın 18 yaşında Homoseksüellik sürecine girdiği ve sekiz yıl sonra da cinsiyetini değiştirip erkek olmaya karar verdiğini, şu anda Arapça erkek adı olan Nur ismini aldığını bildirdi. Selim bunun çok normal olduğunu, zaten çocukken ona kız değil erkek gibi davrandıklarını, bunun Allah’ın isteği olduğunu iddia etti. Mısır’da sevilen oyuncunun bu haberi özellikle Ramazan ayında toplumla paylaşması Mısır halkında yaygın tartışmalara neden oldu.

Mısır’da 7 yıldır kan döken darbeci general Sisi’nin rejimini destekleyen sanatçılardan olan Hişam Selim’in anlatımına göre kızının fiziksel bir bozukluğu olmamasına rağmen çocukluğunda hep erkeksi özellikleri olmuştu çünkü erkek oyuncaklarını daha çok tercih ediyordu. Bu yüzden kızının 18 yaşına gelince Homoseksüel ilişkilere girmesini ve 26 yaşında cinsiyetini değiştirmesini normal karşıladığını beyan etti. 100 milyonu aşkın nüfusuyla Arap dünyasının kültürel merkezi olan Mısır’da Homoseksüellik tartışmaları 2000’li yılların başında gündeme getirildi. Halkın yoğun tepkisi üzerine eski diktatör Hüsnü Mübarek Homoseksüelliği pis bir sapıklık olarak niteleyerek yoruma açık bazı ifadelerle yasakladı. Ancak yabancı destekli Homoseksüel hareket 2010’lu yıllarda yeniden belirdi ve özellikle darbeye giden Muhammed Mursi döneminde yeni bir meşru hükümet karşıtı cephe olarak Sisi darbesi öncesi protestolardan biri oldu. 2018 yılında iyice sesini artırarak kampanyalar düzenlemeye başladı.

Turizm Otelcilik okuduktan sonra İngiltere’de Kraliyet Konservatuarında oyunculuk eğitimi alan, babası eski ünlü bir futbolcu ve ülkedeki iki büyük kulüpten biri olan Ehli’nin başkanı olan ve kardeşi de ünlü bir sanatçıyla yaptığı sosyete evliliğiyle ünlenen 62 yaşındaki Hişam Selim üç kızı olan eşinden uzun süre önce boşanmıştı. Dizi oyuncusunun bu sözde samimi Ramazan ifşaatları, Mısır Homoseksüel lobisince bir işaret olarak değerlendirilerek her ramazanda olduğu gibi toplum üzerinde kampanya başlatıldı ve ülkedeki ünlüler de sosyal medyada Hişam Selim’e destek verip Homoseksüelliğin normal olduğuna inandıklarını vurgulamak için aralarında yarışmaya başladılar. Olay İslam alemi gözlemcileri tarafından bütün İslam ülkelerinde eşzamanlı yürütülen Homoseksüelliğin benimsetilmesi ve normalleştirilmesi kampanyalarının bir parçası olarak değerlendirilmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.