islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3697
EURO
35,0071
ALTIN
2.325,73
BIST
9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İslam Dünyasına Homoseksüel Tuzaklar: Tunus

İslam Dünyasına Homoseksüel Tuzaklar: Tunus
5 Mayıs 2020 19:00
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Tunus Cumhuriyeti devleti sözcüleri, yakın zaman önce Tunus’taki Homoseksüel teşkilat Şems’in, bu Kuzey Afrika ülkesinin eşcinsel evlilikleri resmi olarak tanıdığına dair yayınladıkları ve dünya medyasında paylaşılan haberinin yalan olduğunu bildirdi. İçişleri Bakanı Lütfi Zeytun, yapılan Tunus millet meclisi oturumunda bir soru önergesine cevaben Homoseksüel evliliklerin tanınamadığını ve ülkeyi karıştıran ve büyük tepki çeken, dünyada da Müslüman ülkelerde örnek olarak gösterilen bu haberlerin tamamen yanlış ve uydurma olduğunu ifade etti.

Homoseksüellik Tunus’ta yasadışı, ancak Fransa’da yapılan Homoseksüel evlilikler, bürokratik işlemlerde ve idari denetim prosedüründe Tunuslu yetkililer tarafından pratikte bir sorun çıkarılmayarak tanınmış gibi görünüyordu. Adını uluslararası eylemcilerinin Müslümanlarda Homoseksüelliğin öncüsü olarak tanıttıkları Celaleddin Rumi’nin sapık ilişkisi olduğunu iddia ettikleri Tebrizli Şems’ten alan Tunuslu örgütün başkanı Münir Batur, ülkede sansasyon oluşturan haber hakkında bir dizi tweet yayınlamıştı. Şu anda Tunus cezaevlerinde, pratik olarak yakalandıkları veya cinsel yönelimlerini kamuoyuyla paylaşmaktan mahkum birçok homoseksüel bulunuyor. Şems’in Tunus’ta Homoseksüelliğinin suç olmaktan çıkarılması amacıyla ilgiyi üzerine çekmeye çalıştığı bildirilirken Tunus Cumhurbaşkanı Kays Seyid Homoseksüelliğinin sapıklık olduğunu düşünüyor ve en azından konuşmalarında onların ölüm cezasını hak ettikleri gibi sert sözler savuruyor. Daha önce en büyük parti olan En-Nahda (İslami Rönesans) lideri tanınmış fikir adamı Raşid Gannuşi, homoseksüelliğin Müslüman toplumda yeri olmadığını ama bunu ilan etmedikleri sürece dört duvar arasında insanların gizlice ne yaptığına devletin karışmaması gerektiğini belirtmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.