Makale

“İSLAM ZANNEDİLEN DİN” KARMAŞASI (3)

İslam, insan tasavvuru üstü sâde bir hayat sistemidir. Beşerî sistemler net değil, istikrarı yoktur. İnsanı maddesi ve manası ile tatmin edecek özelliklere sahip değildir.

İnsanın kalbî ve ruhî değerlerini önemsemez. Kalbin işleyiş sistemini ve ihtiyaçlarını devre dışı bırakır. Kalbin ayarı ancak ve ancak Yaratanına aittir.

Kalbe idrak, kulağa duyma ve göze görme işlevleri veren Rabbimiz ayar vermiş ve onu insanî değerlerle kıvamına yükseltmiştir. “Onlar ki, Allah’ın zikri ile kalpleri mutmain olarak iman ettiler. İyi bilin ki, kalpler ancak Allah’ın zikri ile mutmain olur.” Bu derûnî ve bu engin mana, insan tasavvurunun çok üstünde değer taşır.

Bu esrarengiz şifrenin, insana ne kazandıracağını yine Rabbimiz beyan eder; Ey mutmain nefis, dön Rabbine, sen Ondan razı, O senden razı olarak, gir kullarımın arasına, gir cennetime. (Fecr:89/28-30) Bu yüksek değerde manevi ilkeler bütünü, tevhid âkidesinin ulvî ağını güçlendirir. Beşerî zanlardan ve süfli duygu karmaşasından arındırır. Bu beyanlar birbirini tamamlayan değerlerdir. Bu da İslam devletinin omurgasını hazırlar. İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülükten men’eden lider kadro olsun; işte onlar kurtuluşa erenlerdir.  (Ali İmran:3.104)

İslam devletinin en net ve en sağlam değerlerinden olan mümin kardeşliği, bütün müminleri yekvücut yapar. Gerçekten Allah kendi yolunda kurşunla sağlamlaştırılmış bir bina gibi olup saf bağlayarak savaşanları sever. :Saf:61/4) Bunların önemini ve dinamizmini algılayıp yaşayanları Rabbimiz şöyle bildirir.

Muhammed Allah’ın Resûlüdür. Onun yanında bulunanlar, kâfirlere karşı şiddetli, birbirlerine karşı pek merhametlidirler. Onları, rükû’ ve secde ederek Allah’ın lütuflunu aradıklarını görürsün. Yüzlerinde secde izinden nişanları vardır. Onların Tevrat’taki vasıfları ve İncil’de ki vasıfları da, bir ekin gibidir. Ki, filizini çıkardı, onu güçlendirdi, güçlü gövde olup gövdesinin üstüne dikildi. Bu ekincilerin hoşuna gider, onlara karşı kâfirleri de öfkelendirir. Allah onlardan iman edip sâlih ameller yapanlara mağfiret ve büyük mükâfat va’detti. (Fetih:48/29)

Fetih suresinin bu ayetinde müminlerin vasıflarının tam kıvamında oldukları görülmektedir. Bunun, “zannedilen din” olmadığı da görülmektedir. Hatta müslümanların bir daha böyle bir kıvama eremeyeceklerini zanneden şaşkınlar buna bir mana veremezler. Hele demokratik sistemin ne kadar düşman klikler ürettiğini bilmeyen ya da bildiği halde sinsice fitne ateşini körükleyenler bunu hiç anlayamazlar.

Bu fitne ateşini körükleyenler ayak oyunlarını o kadar ilerlettiler ki, seccade üzerine ayakkabılarla çıkar, beraberindekilerle poz verir hamâkatı sergiler oldular. Bunlar yalnız poz vermiyorlar. Ayni zamanda iki bloka farklı farklı mesaj veriyorlar.

Bu iki mesajdan biri, yaranarak sırtını dayadığı haçlı bozuntularına ve Siyonist zâlimlerine “şehâmet arz ediyor.” Destek artırmak için, “bakın bu seccadeye başlarını koyanların başlarını burada ezeceğim” mesajını göstere göstere veriyor. İkincisi de seccadeye başlarını koyanlara; “evet, sizin başlarınızı koyduğunuz seccade üzerinde başlarınızı ezeceğim”  haddini bilmezliğini sahneliyor. Çirkin yüzlü budalalık yapıyor.

Basit dinî motiflerle de, güya müslüman avlamaya kalkışıyor, akrobatlık yapıyor. Oy devşirme derdine kapılıyor. Kabir ziyaret ediyor, güya müslüman oluyor! Hem de harf inkılabı, şeri’at ilgası, ulema katili, mabet düşmanı sabıkaları ortadayken?

Büyülü masa ittifakı,  “kalbleri darmadağınık olanların”  ayak oyunu gösterilerinden ibarettir. Çelme takma manevralarıdır. Tek kelime ile ibretliktir.!

İşte hakikat, işte yaşanan, işte toplum ve işte gelecek! Esselamualeykum İlhan Oral

Recent Posts

  • Gündem

1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMI

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, günümüzde tasvip etmediğimiz şekilde siyasal bir kimliğe bürünerek eylemlere…

15 saat ago
  • Gündem

Devlet Bahçeli’den İmamoğlu’na Sert Hamas Cevabı

Devlet Bahçeli'nin Sert Tepkisi: "Hamas'a Terör Örgütü Demek, Siyonizm'in Değirmenine Su Taşımaktır!" Devlet Bahçeli'nin CNN…

16 saat ago
  • Gündem

İslam’ın Emretmiş Olduğu Cihad Şekilleri

İslam’ın emretmiş olduğu Cihad  şekillerini dört ana noktada toplamak mümkündür... 1-Cihadı Ekber: Hiç şüphesiz insan,…

17 saat ago
  • Gündem

Simit Fiyatlarına Bakanlık Denetimi: Onay Zorunluluğu Geldi

Ticaret Bakanlığı, simit fiyat tarifelerine ilişkin önemli bir değişiklik yaptı. Ekmek fiyatlarındaki düzenlemeler benzeri, simit…

18 saat ago
  • Makale

CUMHURBAŞKANIMIZ, BAKANLARIMIZ VE ALİ ERBAŞ İÇİN YABANCI LÜKS ARABA AYIPTIR VE GÜNAHTIR

Tevazu Bilinci Olmayanların İtibarı da Olmaz AHMET HAKAN -ALİ ERBAŞ Bizim müftü çocuğu olup İmam…

19 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR I

“İsraf etmeyin” emrinin akabinde Allah'ın israf edicileri sevmediğine vurgu yapılması israfın önemli haramlardan biri olmasına…

19 saat ago