islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İsrail Cinsel Sapıklık Batağında

İsrail Cinsel Sapıklık Batağında

İsrail’de bir kamu komitesi tarafından yapılan araştırmaya göre “yabancı tarım işçilerinin neredeyse tamamı cinsel taciz ve saldırıya uğradıkları” tespit edildi. En çok cinsel saldırı ve istismara uğrayan tarım işçileri ise Taylandlılar.

İsrail Parlamentosu Knesset’in Yabancı İşçiler Özel Komitesi’ne dün sunulan yeni bir rapora göre, İsrail’de her yabancı tarım işçisi cinsel saldırıya uğradı. 

Raporu hazırlayan kamu görevlileri, raporun sonuna da “İsrail Devleti bu kadınları terk etti” cümlesini yazarak, yapılan tecavüz ce cinsel saldırılardan devlet görevlilerinin de haberdar olduğu belirtiliyor

Göçmenlik uzmanları Dr Yahel Kurlander ve Dr Şahar Şoham tarafından derlenen raporda, yabancı tarım işçilerinin yüzde 100’ünün cinsel saldırıya uğradığı tespit edildi. Sorgulanan 654 Taylandlı yabancı işçinin tamamı cinsel saldırıya maruz kaldıklarını söyledi.

Ancak 25.000’den fazla Taylandlı göçmen işçinin İsrail’de çalıştığı ve İsrail’in tarım endüstrisi için işgücünün çoğunluğunu sağladığı söylendiği için, cinsel istismara maruz kalan işçi sayısının çok daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Kurlander, Jerusalem Post gazetesine konu ile ilgiliverdiği demeçte, “İsrail Devleti bu kadınları terk etti” dedi. “Şikayet etmek isteyen bir kadının net bir hareket tarzı yoktur.”

Bununla birlikte, şok edici bulgular, krizin tam boyutunu kavrayamayan hükümet istatistiklerinde tam olarak temsil edilmiyor.

İsrail’de cinsel saldırı ve tecavüze uğrayan yabancı işçiler için şikayette bulunmak için uygun ve güvenli bir yol yok gibi görünüyor. Yabancı işçiler için büyük bir endişe, konuştuktan sonra ülkeden deport edilmeleridir.

İsrail’deki göçmen işçilerin bir taciz şikayeti sonrasında işlerini ve ikametgahlarını kaybettikleri biliniyor.

Ekonomi Bakanlığı’nda yabancı işçi hakları komiseri Şiri Lev-Ran, “Yabancı bir işçi, yaptığı şikayet nedeniyle işini bırakmak zorunda kalırsa, aslında ikamet ettiği yeri de kaybediyor” dedi. .

Ulusal Sigorta Enstitüsü (NII) ve İsrail Polisi temsilcileri, sistemlerinin yabancı işçi ve göçmenlerden gelen şikayetler için gerekli verilere sahip olmadığını kabul etti. Başarısızlık üzerine bir takip tartışması bekleniyor.

Geçen yıl  hükümetin göç akışını denetlemek için yeni bir anlaşmayı kabul etmesiyle, İsrail’de yabancı işçilere yönelik cinsel istismarın artması riski tahmin edilmişti. Süreç, Birleşmiş Milletler göç ajansının gözetiminden alındı ​​ve İsrail ile Tayland İstihdam Departmanı’nın eline verildi.

İsrail ordusunda da kadın askerlere yönelik cinsel saldırı ve istismar olayı oldukça yüksek boyutlarda bulunuyor. Geçen yıla göre ordu içinde kadın askerlere yönelik cinsel saldırı olaylarında yüzde 24 oranında bir artış meydana geldiği kayıtlar altına alındı.

ETİKETLER: Tayland
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.