islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

İSRAİL GAZZE’YE KARA HAREKATI YAPAR MI?

İSRAİL GAZZE’YE KARA HAREKATI YAPAR MI?
13 Ekim 2023 11:18
A+
A-

Hamas‘ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının  7 Ekim sabahı İsrail‘e “Aksa Tufanı” adıyla başlattığı saldırıların yankıları sürerken, İsrail’in kara harekatı başlatacağı bildiriliyor.

İsrail’de yayın yapan kanal 14 televizyonunun internet sitesinde yayımlanan bir raporda, İsrail ordusunun Gazze’ye karadan giriş için hazır olduğu ancak siyasi olarak onay beklediği bildirildi.

Kanal 14 televizyonunun internet sitesinde yayınlanan raporla ilgili olarak, henüz İsrail makamlarından resmi bir açıklama yapılmadı.

HABER YORUM

İsrail’in Gazze’ye yapacağı kara harekatı konusunda ki çekincelerin farkındayız. Zira uzmanlar, İsrail’in yapacağı kara harekatında büyük kayıplar vereceğini dile getiriyorlar. Kaldı ki kara harekatı demek, er meydanı demektir. Havadan ve denizden bombaladığınız yerlere karadan girdiğinizde çok değişik manzaralar ve  tehlikeler ile karşılaşabilirsiniz. Bu söylemimizi abartılı bulanlar, dönüp Çanakkale savaşına bakabilirler.

Bu cümlelerden sonra kimse, İsrail’in düzenli ordusundan, teknolojisinden falan söz etmeye kalkmasın çünkü bu komik olur. Zira İsrail’in karizma, 7 Ekim günü tamamen çizildi. Yıllardır garip Filistin halkının üzerinde denediği misket bombalarıyla ve diğer silahlarla oluşturduğu algı, 7 Ekim Sabahı yerle yeksan oldu. Hamas’ın saldırıları karşısında “Demir Kubbeleri” de çöktü.

İsrail tamamen biter mi? Tabii ki de hayır… Ancak görünen o ki İsrail,  Devlet kurmak için Filistin topraklarına cebren ve hile ile göç ettirdiği Yahudi nüfusu da kaybetmeye başladı. Yani bu savaştan sonra bölgenin demografik yapısı da değişeceğe benziyor.

“Zulüm ile abad olunmaz” sözünden hareketle diyebiliriz ki, İşgalci İsrail devleti, Başkenti Kudüs olan ve 1967 sınırlarının esas alındığı bir Filistin devletini eninde sonunda kabul etmek zorunda kalacaktır. Bu kısa vadede olmasa bile uzun vadede gerçekleşeceğine inandığımız bir gerçektir.

Eğer İsrail denen zalim, 360km2 Gazze şeridini 6 bin bomba ile vurduğunu açıklıyorsa, bir kara harekatında bunun bedelini çok ağır ödeyeceğe benziyor.

Rabbim Filistinli kardeşlerimizin yardımcısı olsun!

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.