islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5969
EURO
34,7289
ALTIN
2.496,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İsrail Golan’daki Yahudi Yerleşimci Sayısını İki Katına Çıkaracak

İsrail Golan’daki Yahudi Yerleşimci Sayısını İki Katına Çıkaracak
27 Aralık 2021 11:37
A+
A-

İsrail hükümeti Golan Tepeleri’ndeki yerleşimci sayısını iki katına çıkaracak bir planı hayata geçireceği duyurusunu yaptı.

İsrail yönetimi Suriye’ye ait olan ve işgal ettiği Golan Tepeleri’ndeki yerleşimci sayısını iki katına yükseltecek bir planı hayata geçireceği duyurusunu yaptı.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, “Hedefimiz, uzun ve statik yıllardan sonra Golan Tepeleri’nde yerleşimi ikiye katlamaktır.” diye konuştu.

Euronews’in yaptığı habere göre, Suriye ve Lübnan sınırı yakınlarında Golan Tepeleri’nde bulunan Kibbutz Mevo Hama’da gerçekleştirilen kabine toplantısına başkanlık yapan Bennett, projenin maliyetinin 280 milyon Euro olacağını söyledi.

İsrail’in 1967 yılında Altı Gün Savaşı ile işgal ve 1981’de ilhak ettiği Golan Tepeleri, teknik olarak hala savaş durumunda olan iki ülke için stratejik bir bölge olarak tanınıyor.

Trump hükümetinin İsrail’in Golan Tepeleri’ndeki egemenliğini tanıdığını ve Biden yönetiminin bu karara itirazda bulunmayacağını ifade eden Bennett, “Suriye’deki savaşın İsrail’in bölgeyi kontrol etmesi fikrini uluslararası müttefikleri için daha kabul edilebilir hale getirdiğini” savundu.

Golan Tepeleri’nde 25 bin İsrailli yerleşimci ve çoğunluğu aslen Suriyeli olan yaklaşık 23 bin kadar Dürzi bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.