islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3892
EURO
34,7838
ALTIN
2.398,22
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

İsrail Güçleri Filistinli Genci Kontrol Noktasına Ateş Ederek Öldürdü

İsrail Güçleri Filistinli Genci Kontrol Noktasına Ateş Ederek Öldürdü
5 Temmuz 2023 09:00
A+
A-

El Aksa Şehitleri Tugayları, Batı Şeria’daki kontrol noktasına ateş açan 17 yaşındaki silahlı kişinin örgüt üyesi olduğunu iddia etti.

Filistin haber ajansı Wafa’ya göre, işgal altındaki Batı Şeria’daki Kalandia askeri kontrol noktasına düzenlenen silahlı saldırıda Filistinli bir genç kanlar içinde kalarak öldü.

Ajans, 17 yaşındaki İshak Hamdi Ajlouni’nin Cumartesi günü kontrol noktasına ateş açarak bir güvenlik görevlisini hafif yaralamasının ardından İsrail güçleri tarafından vurularak öldürüldüğünü söyledi.

El Aksa Şehitleri Tugayları, Aljouni’nin de üyesi olduğunu iddia etti. Bu grup, işgal altındaki topraklarda sınırlı özerkliğe sahip olan Filistin Otoritesini kontrol eden El Fetih’in silahlı kanadıdır.

Tugaylardan yapılan açıklamada, “Kahraman savaşçılarımız… Kalandia kontrol noktasında işgal [İsrail] askerlerini doğrudan hedef almayı başardılar” denildi.

Polis, kontrol noktasının hemen kuzeyindeki Kufr Aqab mahallesinde yaşayan gencin ateş etmek için M-16 tüfeği kullandığını söyledi.

Kalandia kontrol noktası, Filistinliler tarafından işgal altındaki Doğu Kudüs ile Filistin Yönetimi’nin Batı Şeria’daki merkezi Ramallah arasında kullanılan ana geçittir.

İsrail güçlerinin Pazartesi günü iki kişiyi tutuklamak için Cenin mülteci kampına baskın düzenlemesinden bu yana geçen hafta Batı Şeria’da şiddet yükseldi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk Cuma günü İsrail’in baskınlarda “gelişmiş askeri silahlar” kullanmasını kınarken, ABD aynı gün şiddetin artmasının ardından İsrail’le “aktif olarak angajman kurduğunu” söyledi.

İsrail güçleri, 20 yıl aradan sonra ilk defa Cenin kampına düzenledikleri  baskında, savaş helikopterlerini kullanarak kampı hedef aldı. Bu saldırı sonucunda, ölümlerin yanı sıra 91 kişi de yaralandı. Ayrıca, helikopter savaş gemileri de bölgeye konuşlandırıldı.

Ölümcül baskından bir gün sonra Filistinli silahlı kişiler, Filistin’in Ramallah ve Nablus şehirleri arasındaki bir benzin istasyonunda dört İsrailli yerleşimciyi öldürdü.

Saldırıdan saatler sonra, İsrailli yerleşimciler Filistin kasabalarına baskın düzenleyerek evleri ateşe verdi ve arabaları parçalayarak bir Filistinli adamı öldürdü.

İsrail, şimdiye kadarki en sağcı hükümeti altında son aylarda işgal altındaki topraklardaki askeri baskınlarını genişlettiği için bölgedeki gerilim oldukça yüksektir.

700.000’den fazla İsrailli, İsrail’in 1967 Savaşı’nda ele geçirdiği işgal altındaki Batı Şeria ve işgal altındaki Doğu Kudüs’te uluslararası hukuk tarafından tanınmayan yasadışı yerleşim yerlerinde yaşamaktadır.

 

Kaynak: https://www.aljazeera.com/news/2023/6/24/israeli-forces-kill-palestinian-teen-after-checkpoint-shooting

ETİKETLER: İsrail, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.